Gündem Ne Zaman Emekli Olurum ve Emeklilik Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

Ne Zaman Emekli Olurum ve Emeklilik Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

05.07.2015 - 09:07 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum ve Emeklilik Hesaplamaları Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşların bağlı oldukları kurumlar farklıdır. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşların çalıştıkları iş yerleri vatandaşların sigortalarını ödeyerek vatandaşın sigortasını yatırmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşlar Bağ-Kur kurumuna her ay düzenli olarak primler yatırmaktadır. Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar bağlı oldukları kamu kurumu her ay düzenli olarak para yatırmaktadır. Bu yatırılan primler ve sigortalar sayesinde bağlı oldukları kurum vatandaşın herhangi bir kaza ve hastane masrafını karşılamaktadır. Ayrıca bu yatırılan primler ve sigortalar belli bir miktara ulaştıktan sonra ve vatandaş emeklilik yaşına geldiği zaman bağlı olduğu kurum tarafından emekli olmaktadır. Emekli olan vatandaşlara bağlı oldukları kurum bir maaş ödemektedir. Bu maaşa emekli maaşı denmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra yatırılan bütün bu primler ve sigortalar Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırılmaktadır. Vatandaşlar bütün emeklilik ve sigorta işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan yapmaktadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Çalışma hayatı sürdüren vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini merak etmektedirler. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bazı sigorta bilgileri ve kimlik bilgileri ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamalarından bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde internet üzerinden bazı sigorta ve kişisel bilgiler girilerek ne zaman emekli olurum uygulamasını internet üzerinden kullanabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumun ne zaman emekli olurum uygulaması 3 kurum için de farklı şekillerdedir. Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için ayrı ayrı ne zaman emekli olurum uygulamaları geliştirmiştir. SSK kurumu için ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmadan önce bazı sigorta bilgilerinizi bilmeniz gerekmektedir. Sigortalı olarak ilk hizmete başlangıç tarihinizi, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgileri öğrenmelisiniz. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplamasını yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplamasını yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK kurumu için düzenlemiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır. SSK kurumu için düzenlenmiş olan uygulamaya girdikten sonra ilk olarak cinsiyetinizi seçmelisiniz. Cinsiyet seçiminizi yaptıktan sonra doğum tarihinizi ve hizmete başlama tarihinizi sisteme gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra sağ tarafta bulunan özel durumlar belirtilmelidir. Maluliyetiniz var mı ve erken yaşlanma var mı seçeneklerini belirttikten sonra alt tarafta bulunan mevcut bilgileriniz doldurmanız gerekmektedir. Mevcut bilgiler kısmında vatandaşın bazı sigorta bilgileri girilmelidir. Girilmesi gereken bilgilerden bazılarını bilmiyorsanız eğer SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ve Sosyal Güvenlik Kurumundan öğrenebilirsiniz. Mevcut bilgiler kısmında ilk olarak SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayınız, asker olarak veya sanatçı olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız ve son olarak da 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından SSK kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur için düzenlediği ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak üst tarafta bulunan emeklilik bilgilerini girmelisiniz. Emeklilik bilgileri kısmında bulunan emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Özel durum bilgileriniz var ise alt tarafta bulunan gerekli yerlere girmelisiniz. Bu bilgileri düzgün olarak girdikten sonra tamam butonuna bastığımızda Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerini girmelisiniz. Son olarak hizmet türünüzü de seçtikten sonra emekli sandığı kurumunda ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yazarlar