Gündem Referandum'da nerede oy kullanacağım? 2017 seçmen listesi sorgulama

Referandum'da nerede oy kullanacağım? 2017 seçmen listesi sorgulama

23.02.2017 - 08:27 | Son Güncellenme:

Referandum tarihinin belli olmasının ardından nerede oy kullanacağını merak eden binlerce vatandaş için seçmen kağıtları askıya alındı. Nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar muhtarlıklarda yer alan askı listelerinden isimlerini kontrol edebiliyor. Ayrıca nerede oy kullanacağınızı www.ysk.gov.tr adresinden veya e-devlet kapsından kontrol edebilirsiniz"

Referandumda nerede oy kullanacağım 2017 seçmen listesi sorgulama

Referandum seçimi için seçmen sorgulama işlemleri başladı. Nerede oy kullanacaklarını merak eden vatandaşlar için seçmen kağıtları askıya alındı. Muhtarlıklardan seçim kağıtları kontrol edilebildiği gibi e-devlet üzerinden de sorgulama yapmak mümkün. Seçmen listeleri 26 Şubat'a kadar muhtarlıklarda olacak.

Haberin Devamı

Mahalle muhtarlıklarına gelen vatandaşlar, listelerden isimlerini kontrol etti. Listeden adını kontrol eden bir vatandaş, "Vatandaşlık görevimi yapayım dedim. Kalabalık olur düşüncesiyle erken geldim. Kendimi ve eşimi listede buldum. Herkes vatandaşlık görevini yaparsa mutlu oluruz. Önemli olan vatandaşlık görevidir" dedi.

YSK'DAN MESAJLI UYARI

Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu seçmenlerin cep telefonlarına mesaj atarak listelerin kontrol edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gönderilen mesajda "18-26 Şubat tarihleri arasında seçmen kaydınızı muhtarlıklardan, www.ysk.gov.tr adresinden veya e-devlet kapsından konrol edebilrisiniz" ifadelerine yer verildi.

YSK 2017 SEÇMEN SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

• Seçmen sorgulama için ilk olarak yapmanız gereken https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp adresine giriş yapmak olacaktır.
• Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada ilk olarak yapmanız gereken nüfusun kayıtlı olduğu ili belirlemeniz olacaktır. Bu bölümde yer alan işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonra ki adımda yapmanız gereken işlemler ise aşağıda yer almaktadır.
• Bir sonraki işlemde yani daha sonra ki adımda sizden girmenizi istenilen bilgi ise TC kimlik numaranızdır. TC kimlik numaranızı da ilgili alana eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken işlem ise aşağıda yazmış olduğumuz adımlardır.
• Daha sonra ise nüfus cüzdanınızda yer alan sıra numaranızı sıra no yazan alana girmeniz gerekmektedir.
• Tüm bu işlemleri yerine getirdikten sonra son olarak resim doğrulama yazan bölümün yanında yer alan harf ve rakamları yine aynı kısmın altında yer alan kutucuğa eksiksiz girdikten sonra sorgulamanızı yapabilirsiniz.