Teknoloji Nokia, Bir Departmanını Daha Satıyor!

Nokia, Bir Departmanını Daha Satıyor!

14.04.2015 - 11:36 | Son Güncellenme:

Mobil cihaz departmanını geçen yıl Microsoft’a satan Nokia, yoluna elinde kalan üç departmanla devam edeceğini açıklamıştı

Nokia, Bir Departmanını Daha Satıyor

Bu üç depatman, haritalar servisi HERE, network altyapısı ve teknolojileri üzerine çalışmaların sürdürüldüğü Nokia Networks ve firmanın patentlerini elinde tutan; yeni patent ve teknolojiler için de ar-ge çalışmalarını sürdüren Nokia Technologies‘ti.

Haberin Devamı

Yeni bir iddiaya göre Nokia, hem son kullanıcı; hem de otomobil geliştiricileri vs. arasında oldukça popüler olan ve başarısıyla dikkat çeken HERE Maps’i elinden çıkarmak için kolları sıvamış durumda. Bunun nedeni olarak da firmanın, Nokia Networks kanadına daha fazla eğilme ve borç ortanında gelişme kaydetme isteği olduğu belirtiliyor. Bir diğer söylenti de Nokia’nın, HERE’dan gelecek olan parayla Alcatel-Lucent’i bünyesine katma isteği. Bilgiler, Nokia Oyj’nin birkaç potansiyel alıcıyla görüşme hâlinde olduğunu belirtiyor. Bu alıcı firmalar arasında Uber ile “dev bir” Alman otomobil firmasının olduğu da gelen bilgiler arasında. Bu Alman otomobil firması, Mercedes-Benz ya da BMW olabilir. HERE’in bedelinin ise, 2 milyar avro olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Şunu belirtelim: Geleceğin sürücüsüz otomobilleri konusunda, harita servislerinin yeri büyük. HERE Maps’in, şu anda pek çok otomobil firması tarafından yaygın olarak kullanıldığını ve sürücüsüz otombillerde de yerini almak için yoğun çaba sarf ettiği biliniyor. Bunun haricinde platform, Amazon, Microsoft ve Yahoo’ya da harita bilgisi sağlıyor. Bunun haricinde bir zamanlar sadece Windows Phone’a özel olan servis, yakın geçmişte Android ve iOS’e de çıkmış; çevrimdışı haritalar desteğiyle pek çok kullanıcıyı memnun etmişti hatırlayacak olursanız.

Kısacası Nokia, HERE’ı elden çıkarmaya yakın gibi görünüyor. Yeni bilgiler için bizi takibe devam edebilir; henüz taze sayılan iOSversiyonunun tanıtımını yayımlanan videodan izleyebilirsiniz.