Gündem Nusaybin’de operasyon!

Nusaybin’de operasyon!

20.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım’da uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonlar devam ediyor.

Nusaybin’de operasyon

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması sırasında teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıda bulunuluyor. Teröristlerin, çatışmaların yaşandığı mahallerden hasta almaya giden ambulanslara da uzun namlulu silahlarla ateş açması nedeniyle zaman zaman hastalar zırhlı polis araçlarıyla evlerinden alınarak hastaneye ulaştırılıyor. Özel harekat polisleri, teröristlerce karargah gibi kullanıldığı bilgisi üzerine eski Nusaybin Devlet Hastanesi binasında arama yaptı.

Haberin Devamı

Mardin Valiliğine göre, Nusaybin’de 13 Kasım’da başlatılan sokağa çıkma yasağı ardından bugüne kadar 10 PKK’lı öldürüldü, 2 kişi yaşamını yitirdiği ve 13 kişi yaralandı. Nusaybin’de operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçedeki 2 HDP’li milletvekili yasağının kaldırılması için açlık grevine başladı. Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora’nın da ilçeye gelerek eyleme başlayacakları ifade edildi.


Nusaybin’de operasyon


Nusaybin’de 7 gündür devam eden sokağa çıkma yasağında yer yer çatışmalar çıkıyor.

Yazarlar