Siyaset O şimdi vekil

O şimdi vekil

25.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

O şimdi vekil

Yıl 2002, Şeker Bayramı’nın 2. günü. Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın TBMM Başkanı seçilmesinin ilk günleri. Arınç’ın yeni taşındığı Çukurambar semtindeki evine gittik. Sıcak bir karşılama sonrası ikramlar yapıldı. İçeriden muhabbet kuşu sesi gelince merakımız üzerine Arınç, kuşun getirilmesi için seslendi. Oğlu Ahmet, elinde kafes salondan içeri girdi. Ahmet kafesin kapısını açınca, adı Ece olan muhabbet kuşu uçtu Arınç’ın başına kondu.

Haberin Devamı

O şimdi vekil

Kuş, Arınç’ın başında dolaşırken, “Devlet başına kondu” esprileri de yapıldı. Kuş daha sonra kafesine döndü. Arınç’la yapılan ropörtaj ve fotoğrafları ertesi gün Milliyet’te yayımlanmasının ardından da siyasi tarihin tozlu sayfaları arasında yerini aldı.

Yıllar öncesine gitti

Yıl 2018, yıllar önce elinde kafesi muhabbet kuşu Ece ile salona giren Ahmet, 24 Haziran’daki genel seçimlere katıldı ve milletvekili seçildi. Biz de siyasetin tozlu sayfaları arasından 16 yıl önce çekilmiş fotoğrafı çekip çıkardık. İşte o fotoğraftaki 1986 doğumlu 16 yaşındaki genç Ahmet Mücahit Arınç, şimdi 32 yaşında ve AK Parti İstanbul Milletvekili. TBMM Halkla İlişkiler Binası’ndaki odasında bizi kabul eden Ahmet Mücahit Arınç, bilgisayardaki fotoğrafına bakarken “O çok güzel bir muhabbet kuşuydu. 20 kelime öğretmiştik evin neşesiydi adeta” diyerek, adeta yıllar öncesine dalıp gitti.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu Ahmet Mücahit Arınç, siyaseti tercih nedeni olarak babası Bülent Arınç’ı kastederek, “İşin mutfağından geliyorum” ifadesini kullandı. Arınç, “Siyasete adaptasyon konusunda yabancılık çekmedim. Bu makamı bize milletimiz verdi, hakkını vermek için çalışacağım” dedi.

O şimdi vekil