Gündem Öğrenci ve veliye pansiyon anketi

Öğrenci ve veliye pansiyon anketi

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Öğrenci ve veliye pansiyon anketi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 3 bin 13 okul pansiyonunda kalan 355 bin 742 öğrencinin memnuniyetini ölçmek için velilere ve öğrencilere yönelik ilk kez anket hazırladı. Bakanlık, “Pansiyonlu Okul Öğrenci Memnuniyet Anketi” ve “Pansiyonlu Okul Veli Memnuniyet Anketi” ile yılda iki kez öğrenci ve velilerin taleplerini alacak.

Haberin Devamı

Öğrenci ve veliler sorulan sorulacak sorulara “Kesinlikle Katılmıyorum”, “Katılmıyorum”, “Kararsızım”, “Katılıyorum” ve “Kesinlikle Katılıyorum” yanıtlarından birini verecek. Bu çerçevede öğrencilerin, “Yatakhanenin donanımı, gereksinimlerinize yanıt vermektedir. Isınması yeterli, bakım ve temizliği yeterlidir. Lavabo ve tuvaletlerin bakımı ve temizliği yeterlidir. Haftalık banyo saatleri dışında banyo yapma olanağı sağlanmaktadır. Yemekhane, hijyenik koşullara uygundur. Kahvaltı, yemek ve ara öğün çeşitliliği yeterlidir. Yemek menüsünün hazırlanmasında istekleriniz dikkate alınmaktadır. Etüt salonu/salonları, rahat çalışma ortamı sağlamada yeterli olmaktadır. Pansiyonunuzda sosyal etkinlikler yeterli sıklıkta yapılmaktadır. Pansiyonda, doğal afetlere (deprem, yangın, sel gibi) hazır olmanızı sağlayıcı bilgilendirmeler yapılmaktadır” gibi konularda görüşleri sorulacak.

Haberin Devamı

Velilerin görüşlerinin alınacağı bazı konular ise şöyle olacak: “Devlet tarafından öğrencilere yapılan sosyal destek ve harçlık ödemeleri düzenli yapılmaktadır. Pansiyonda kalmak öğrencinizin okul başarısını olumlu yönde etkilemektedir. PPansiyonun bağlı olduğu okul müdürü ve pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı, sizinle etkili iletişim kurmaktadır. Yemekhane menüleri öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenmelerini karşılamada yeterlidir. Pansiyondan evci ve çarşı iznine gidiş gelişler bilgim dahilinde olmaktadır.”