Gündem Öğrenciler dikkat... Belki de sorun vitamin eksikliği

Öğrenciler dikkat... Belki de sorun vitamin eksikliği

22.11.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

Bu yıl YGS-LYS'ye girecek 2 milyon, TEOG sınavına girecek 1 milyon 300 bin öğrencinin yaşadığı sorunlarla ilgili çarpıcı bir uyarı geldi. Ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Semih Keskil, geceli gündüzlü çalışan öğrencilerin sınavlarda istediği başarıya ulaşamamasının vitamin eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Öğrenciler dikkat... Belki de sorun vitamin eksikliği

Keskil, basit bir kan testinden geçen öğrencilerin değerleri normale döndüğünde birçok sorunun kendiliğinden hallolacağını vurguladı ve kendisinin de öğrencileri bu bilimsel yöntemle sınava hazırladığını ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önde gelen beyin cerrahlarından olan ve Ankara'da Beştepe Koleji'nin danışmanlığı görevini de yürüten Keskil, bu okuldaki öğrenciler üzerinde uyguladığı çarpıcı bir yöntemi aktardı. Keskil, geceli gündüzlü çalışan öğrencilerin sınavlarda istediği başarıya ulaşamamasının vitamin eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi. Keskil, "Düşünsenize potansiyeliniz var ama yapamıyorsunuz. Bu uygulama ile kolayca problemler çözebilir. Çocukların kanındaki eksikliğini ölçüp yerine koyduğumuzda pek çok problemlerini çözebiliyoruz. Sadece başarı değil, uyku problemi başta olmak üzere bazı sorunları da aşmak mümkün oluyor" diye konuştu.

Buna göre Keskil, üniversite sınavlarına (YGS-LYS) ve liselere geçiş sınavına (TEOG) girecek olan öğrencilere kan tahlili yaptırıyor ve bazı kan bileşeni değerlerini inceletiyor. Kan değerlerindeki olumsuzlukların dikkat dağınıklığı, yorgunluk, bitkinlik, konsantrasyon eksikliği ve öğrenme güçlüğüne yol açabileceğini kaydeden Keskil, velilerin onayı ile kan değerleri ölçülen öğrencilere eksik değerlerinin normalleşmesine yönelik önerilerde bulunduklarını ifade etti. Bu tahlillerde özellikle Vitamin B12, folik asit, serum demir, ferritin ve Vit D3 bileşenlerinin seviyelerinin incelendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Okul yönetimi de YGS-LYS sınavlarına 2 milyon, TEOG sınavına ise yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin gireceği düşünüldüğünde bu durumun toplamda 3 milyon 300 bin öğrencinin ve onların velilerinin hayatını doğrudan etkilediğini belirtti.