Gündem Okullar ne zaman kapanacak? (Takdir- Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?)

Okullar ne zaman kapanacak? (Takdir- Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?)

25.05.2017 - 09:39 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrenci için son ders zili 9 Haziran Cuma günü çalacak. Okulların tatile gireceği bu günde öğrenciler karnelerini de alacaklar. Karneler ile birlikte takdir-teşekkür hesaplama işlemleri de önem kazandı. Dönemin son sınavlarının da sonuçlanması ile birlikte öğrenci başarı puanları belirlenecek ve başarı puanına göre takdir-teşekkür hesaplaması yapılarak uygun belge öğrencilere verilecek.

Okullar ne zaman kapanacak (Takdir- Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır)

9 Haziran Cuma günü sona erecek olan 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ile yaz tatili başlayacak. Öğrenciler bu dönem takdir belgesi mi teşekkür belgesi alacaklarını merak ediyor. Karneler alınmadan önce ortalama puan hesaplaması yapılabilir. Kesin olarak öğrenilmesi için de öğretmenler tarafından öğrencinin tüm notlarının e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine girilmiş olması gereklidir.

TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN ORTALAMANIN KAÇ OLMASI GEREKİR?

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alacak öğrenciler yıl sonu başarı puanlarına göre belirlenir. Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puan toplamının haftalık derslerin saatine bölünmesiyle elde edilir. Bir dönem boyunca öğrencinin almış olduğu tüm ders notları, proje ve performans çalışmaları ile sözlü puanları yıl sonu ağırlıklı puanının hesaplanmasında etkilidir. Öğretmenlerin öğrenciye ait olan tüm ders notlarını e-Okul sistemine girmesinin ardından yıl sonu başarı puanı e-Okul sisteminde görünür.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.


Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile belirlenmiş olan takdir ve teşekkür belgesi için gerekli olan puanlar;

85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,
70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar.
Ortaöğrenim süresi boyunca en az üç öğretim yılı tüm dönemlerinde takdir belgesi almış olan öğrenciler üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Öğrencilerin almış oldukları puan değerlerinin dereceleri;

85,00 – 100 arası pekiyi,
70,00 – 84,99 arası iyi,
60,00 – 69,00 arası orta,
50,00 – 59,99 arası geçer ve
0 – 49,99 arası geçmez olarak kabul edilir.

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine öğrencilerin tüm notları girildikten sonra takdir ya da teşekkür belgesi için hesaplama işlemi gerçekleştirilebilir. Takdir ve teşekkür belgesi hesaplama dışında e-Okul üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile öğrenciye ait ola devamsızlık durum bilgisi güncel olarak görülebilir.

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi verilecek olan öğrencilerde bazı şartlar aranır. Gerekli şartları yerine getire öğrenciler onu belgesi ile ödüllendirilir. Öğrencinin sosyal etkinliklere ve bilimsel projelere katılım oranı, okul araç ve gereçlerini kollayıp kollamadığı, Türkçe’yi ne kadar düzgün bir şekilde konuşabildiği, insan ilişkilerinde örnek model olup olmaması, görgü kurallarına uyup uymaması, okula ve derslere düzenli olarak gelip gelmediği gibi şartlar aranır. Onur belgesi almak için bu şartlar dışındaki şartlar da dönem başlangıcında öğretmenler kurulu tarafınca belirlenir. Belirlenen bu şartlar, okul yönetiminin onur kurulu aracılığı ile öğrenci disiplin ve ceza kuruluna bildirilir. Dönem sonunda öğrencilerin göstermiş oldukları başarı sonucunda verilecek olan ödül belgeleri, veliler ve öğretmenlerin de katıldığı törenle öğrencilere verilir.