Gündem Online parsel sorgulama işlemi

Online parsel sorgulama işlemi

30.03.2015 - 11:18 | Son Güncellenme:

Online parsel sorgulama işlemi nasıl ve nereden yapılır? Parsel sorgulama işlemi ne işe yarar? Parsel sorgulama ile ilgili kafanıza takılan tüm soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Online parsel sorgulama işlemi

Türkiye sınırları içerisinde yer alan herhangi bir arsa hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek, gelişen internet teknolojisi ile çok daha pratik hale geldi. Günümüz modern teknolojisini en etkin şekilde kullanan devlet kurumlarının başında gelen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından online platformda parsel sorgulama hizmeti başlatıldı. Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde çok daha yaygın bir hale gelen internetten resmi sorgulamalarını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA

Günümüz modern çağının sunduğu hizmetlerden en etkin şekilde yararlanan devlet kurumlarının başında gelen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kurumlarına gelen yoğun parsel sorgulama işlem talebi dolayısı ile internette yeni bir sorgulama hizmetine başladı. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde internet üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında bulunan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından parsel sorgulama işlemlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

2 farklı sorgulama seçeneğinin yer aldığı Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından yapacağınız sorgulama için idari sorgu veya coğrafi sorgu seçeneklerinden birisini kullanarak sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. İdari sorgu seçeneği ile parsel sorgulamasını sadece il, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgilerini eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor. 2. seçenek olan coğrafi sorgu seçeneğinde ise parsel sorgulama için sorgulanacak arsanın enlem ve boylam bilgilerini güncel olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulama hizmeti genel olarak emlak ve inşaat sektöründe çok daha odaklı ve profesyonel çalışmalar gerçekleştirilebilmesi yönünden oldukça önemli bir online hizmettir. Parsel sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden bürokrasi ve evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmadan kolay bir şekilde arsanın boyutları, çevresinde yer alanlar, özellikleri, imar durumu ve diğer nitelikleri ile ilgili olarak doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.

Üstelik bu parsel sorgulamasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine de gitmenize gerek kalmadan evraksız, bürokrasi trafiği olmadan her tür arsa ile ilgili olan tüm bilgilere ayrıntılı olarak kolay bir şekilde ulaşabilme fırsatlarından yararlanabiliyorsunuz.

Yazarlar