Eğitim ÖSYM’den KPSS sonuçları açıklaması!

ÖSYM’den KPSS sonuçları açıklaması!

07.07.2016 - 08:46 | Son Güncellenme:

ÖSYM Haziran ayında açıklayacağını duyurduğu KPSS sonuçlarında değişkliğe gitti. Milyonlarca devlet memuru adayının merakla beklediği KPSS sonuçları Temmuz ayında açıklanacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre KPSS sonuçlarının yeni tarihi 18 Temmuz olarak belirlendi.

ÖSYM’den KPSS sonuçları açıklaması

ÖSYM tarafından yapılmakta olan sınavlardan bir tanesi de KPSS'dir. 2016 KPSS geçtiğimiz aylarda yapılmıştır. KPSS birçok kişinin gelecek ile ilgili planlarını şekillendiren en önemli sınavların başında gelmektedir. Binlerce aday kamu personeli olabilmek için KPSS'ye girmektedir. Adaylar için bu sınav oldukça önemli bir yere sahiptir. 2016 KPSS sonuçları, bir son dakika gelişmesi olarak 14 Temmuz'da açıklanacağı OSYM tarafından adaylara bildirilmiştir. Adayların bu heyecanlı bekleyişi Temmuz'un 14'ün de sona ermektedir. Adaylar sınav sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirler. Adaylar tercihlerini sınav sonuçlarından önce yapacaklardır. ÖSYM'nin yaptığı bir diğer açıklamaya göre 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde olan sınavlardan en az birine girmiş olan adayların 1 Temmuz 2016 saat 23:59'a kadar tercihlerini internet üzerinden yapıp gönderebilirler. Tercihlerin yapılabilmesi için, kişilerin sınava girilen öğrenim düzeyinde ki bir okuldan mezun olmaları şarttır. Tercihler elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. Adayların gerekli kadrolara atanabilmeleri için gerekli şartların sağlanmış olması esastır.

Haberin Devamı


KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tercih yapan adayların dikkat etmesi gereken en önemli konuların başında KPSS tercih ücretlerinin yatırılması gelmektedir. Bu adaylar için oldukça önemli bir yer teşkil etmektedir. Yerleştirme ücretini yapmayan adayların tercih yapması mümkün değildir. ÖSYM bu sene ki tercih ücretini 15 Türk Lirası olarak belirlemiştir. Yerleştirme ücretlerini; T.C. Ziraat Bankası ya da ATM'lerinden, Halk Bankası ve ATM'lerinden, Tüm PTT şubelerinden, Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubelerinden gerçekleştirilebilir. 2016 KPSS sonuçları sonunda on bin civarında adayın atanması beklenmektedir. En kötü olarak Sağlık Bakanlığına 6 bin atama beklenmektedir. KPSS A grubu kadroları için kamu kurum ve de kuruluşları adayları, KPSS puanlarına göre tekrar olarak sınava tabi tutulurlar. A grubu kadrolar genel olarak şunlardır; bakanlıklar, başbakanlık, bakanlıklara ait müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyinde bağlı olarak ilgili olan kuruluşlar. Bu kuruluşların ortak olarak bulunan ve özel yarışma sınavına girilmekte olan ve de belirtili bir yetişme programı sonrasında direkt olarak yeterlik sınavına girmesi zorunlu mesleklere ilişkin olarak kadro ve de görevler, il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurumları. KPSS sınavına giren adayların sonuçları eski senelerde evlerine posta yolu ile gelir idi. Fakat şimdiki zamanlarda ise gelişen ve gelişmekte olan teknoloji sayesinde ÖSYM tarafından yapılmakta olan tüm sınavları ÖSYM'nin internet üzerinden resmi web adresinden öğrenebilme imkanları vardır. KPSS sınavına girmekte olan adaylar da bu şekilde ÖSYM'nin resmi web adresinden sonuçlarına bakabilecekler. Sınava girmekte olan adaylar kendi şifreleri ile ÖSYM'nin sitesine giriş yapabilecekler. Direkt olarak internet üzerinden sonuçlara bakılabilecek. KPSS ile ilgili tüm önemli açıklamalar ÖSYM'nin resmi web adresinde yayınlanacaktır. Sınava girmiş olan memur adayları KPSS sınav hakkında en güncel haberi ÖSYM sitesinin web adresinden ulaşma imkanlarına sahip olacaktır.

Yazarlar