Otomobil Yerli Otomobil için son gelişmeler paylaşıldı

Yerli Otomobil için son gelişmeler paylaşıldı

09.05.2018 - 09:38 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi sonrasında yerli otomobille ilgili önemli gelişmeler aktardı.Uzun süredir üzerinde konuşulan ve geçtiğimiz dönemde 5 farklı modelle geleceği söylenen araçla ilgili belirsizliklerin cuma günü belli olacağı açıklandı. Peki yerli otomobil'in fiyatı belli oldu mu?

Yerli Otomobil için son gelişmeler paylaşıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi sonrasında yerli otomobille ilgili önemli gelişmeler aktardı.

Haberin Devamı

Otomobil Projesi Ortak Girişim Grubu olarak adlandırılan şirketler grubu tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz dönemde 5 farklı modelle geleceği aktarılmıştı. Yerli otomobil şirketi sözleşmesi cuma günü açıklanacağı belirtildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek törende şirket CEO'sunun da duyurulacağını belirtti.

Konuyla ilgili Faruk Özlü'nün açıklamaları şu şekilde: "Yerli Otomobil Projesi'nde 5 ortağımıza ilaveten TOBB da yüzde 5 hisseyle şirkete ortak oldu. Böylece 6 ortaklı bir proje oluştu. Dolayısıyla yerli otomobilde bir kilometre taşını daha kat etmiş oluyoruz. Projemiz iyi gidiyor, inşallah cuma günü sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şirketin CEO'sunu açıklayıp şirketin kuruluş protokolünün şahitliğini yapacak."

Haberin Devamı

Yerli otomobil için fiyat bilgisi henüz verilmedi.