Gündem Özel Harekat başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? (PÖH başvuru şartları)

Özel Harekat başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? (PÖH başvuru şartları)

02.11.2016 - 07:33 | Son Güncellenme:

Polis Özel Harekat başvuruları polis adayları tarafından merakla bekleniyordu. PÖH başvuruları dün başladı. PÖH başvuru yapabilmek için 28 yaşından küçük olma şartı aranacak. Adaylar fiziksek yeterlilik ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. İşte Özel Harekat başvuru şartları..

Özel Harekat başvuru işlemleri nasıl yapılıyor (PÖH başvuru şartları)

Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi olmak isteyen adayların başvuruları 2 Kasım itibari ile başlıyor. Başvuruda bulunmak için 28 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Polis Akademisi'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi yetiştirmek üzere 28 yaşından gün almamış ve en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacak.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacağı belirtilen duyuruda, on-line müracatların 2 Kasım'da başlayacağı, adaylardan istenecek belgeler ile aranan şartların başvuru tarihinden önce siteden açıklanacağı bildirildi.

ÖZEL HAREKAT BİRİMLERİNDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE 19.DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ALINACAK ADAYLAR İÇİN GENEL BİLGİLER

19.Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, Özel harekat birimlerinde polis memuru olarak yetiştirilmek üzere 10.000 (on bin) erkek aday asıl olarak alınacaktır.

Haberin Devamı

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar. POMEM’deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir. POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere,

-En az lise veya dengi okul mezunu

-Askerlik hizmetini tamamlamış

-28 yaşından gün almamış

-Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,)

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

Haberin Devamı

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,