Siyaset Özel oturumdan notlar...

Özel oturumdan notlar...

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul’daki 15 Temmuz özel oturumu için Meclis’e 12.59’da geldi.

Özel oturumdan notlar...

Partisinin grup toplantıları için Meclis’e gelişinde tören istemeyen Erdoğan, bu kez askeri törenle karşılandı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın eşliğinde tören kıtasını selamladı. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Partili vekillerle tek tek tolaşarak şeref holünden geçerek, özel locasına geçti.
Kuş uçurtulmadı
Erdoğan’ın gelişinden, özel oturumun tamamlanmasına kadar Meclis’te sıkı güvenlik önlemleri uygulandı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirildi, iki helikopter Meclis yerleşkesi üzerinde sürekli kontrol uçuşu yaptı.
Meclis’te dün kulislere ve koridorlara yerleştirilen metal “Sığınak” tabelaları dikkat
Komutanlar tam kadro
Genel Kurul salonunda izleyicilere ayrılan bölümde, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gaziler ve aileleri bulundu.
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, salonda protokol için ayrılan bölümde yan yana oturdu.
Özel birleşime Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, YSK Başkanı Sadi Güven, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ATO Başkanı Gürsel Baran ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir katıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları da programı başkan sona tam kadro izledi.
ABD Büyükelçisi John Bass’ın aralarında bulunduğu büyükelçi ve yabancı misyon şefleri de özel birleşime yoğun katılım gösterdi.
İlk gelen Bahçeli
Genel Kurul salonuna ilk gelen lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli 12.43’te salona girdi. HDP Milletvekili Celal Doğan, Bahçeli ile tokalaşan tek HDP’li oldu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 12.57’de salona girdi. Salonda oturan Bahçeli ile tokalaşmaması dikkati çekti.
Saat 13.03’te Başbakan Yıldırım salona girdi. AK Partili vekiller, salonda bulunan 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler ile aileleri Yıldırım’ı ayakta alkışladı.
Yıldırım, sırasıyla Kılıçdaroğlu, HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Ahmet Yıldırım ve Bahçeli ile tokalaştıktan sonra AK Partili vekiller için ayrılan bölümde, en ön sıraya oturdu.
Muhalefet alkışlamadı
Erdoğan, 13.06’da salona girdi. AK Partili vekiller ile konuklar Erdoğan’ı ayakta alkışlarken, CHP, MHP ve HDP’li vekiller yerlerinden kalkmadı ve alkışlamadı.
Kahraman’ın “Yaralılarımıza, gazilerimize şifalar ve sağlıklı, uzun ömürler niyaz ediyorum” sözleri üzerine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, laf atarak “CHP’li vekiller yok muydu o akşam? Babasının çiftliği ya burası. İsmail ağanın çiftliği burası” dedi.
Genel Kurul’da sırasıyla Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu, Ahmet Yıldırım ve Devlet Bahçeli konuştu.
Bahçeli, kürsüye geldiğinde Erdoğan’ı baş hareketiyle selamlarken, Erdoğan da sağ elini göğsüne götürerek tebessüm etti. Erdoğan, Bahçeli’nin konuşmasını alkışlarken, Bahçeli kürsüden ayrılmadan önce Bakanlar Kurulu sırasında oturan Yıldırım’ı başıyla selamladı.
Yıldırım’ın konuşmasını MHP’liler, Bahçeli’nin konuşmasını da AK Parti’liler alkışlaması dikkati çekti.
Kahraman, konuşmaların ardından, TBMM’de düzenlenecek programla ilgili bilgi verdi ve sonrasında birleşimi, 17 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.