Siyaset Özelleştirmeye değil peşkeşe karşıyız

Özelleştirmeye değil peşkeşe karşıyız

08.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırklareli’nin Babaeski ilçesindeki Alpullu Şeker Fabrikası önünde partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Özelleştirmeye değil peşkeşe karşıyız

Fabrikanın özelleştirilme kapsamına alınmasını eleştiren Akşener, konuşmasında “Biz özelleştirmeye karşı değiliz, biz peşkeşe karşıyız. Fabrikalarımızın arazilerinin kupon arazi gibi görünmesini karşıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘Milletin fabrikaları’

Tekel fabrikalarının önce özelleştirilip sonra kapatıldığını söyleyen Akşener, şeker fabrikalarının Cumhuriyet’in ilk yıllarda halktan alınan ve daha sonra geri ödenen borçlarla yapıldığını hatırlatarak “Dolayısıyla bu fabrikalar aynı zamanda milletin fabrikaları. Şimdi kardeşim devlet yönetmesin kabul. O zaman sendikalara yani işçisine, pancar yetiştiricisine verin. Şöyle bir duman yapıyor bunlar. Bütün Tekel fabrikalarda öyle yaptılar. Seka’da öyle yaptılar. Eskiyen makinelerin yerine makine almıyorlar. Emekliliği gelen işçilerin yerine işçi almıyorlar. Sonra o fabrikayı eskitiyorlar, arkasından bu fabrika zarar ediyor deyip yok pahasına satılıyor” dedi. l KIRKLARELİ DHA