Siyaset Para vermeyenin çocuğuna mobbing!

Para vermeyenin çocuğuna mobbing!

14.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün özel okul yapılanmasına yönelik dün İstanbul merkezli 15 ilde operasyon düzenlendi.

Para vermeyenin çocuğuna mobbing

KHK ile kapatılan 328 özel okulun bağlı olduğu 41 şirketin sahip ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar savcılarınca haklarında gözaltı kararı verilen 115 şüpheliyi bulmak için ekipler, 124 adrese operasyon düzenledi. Bir kısmı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenilen şüphelilerin çoğunun örgüt elebaşının talimatıyla Bank Asya’da hesap açtığı ileri sürüldü.
Burslu gösterdiler
Şüphelilerin ayrıca sahip ve yöneticileri oldukları anaokulu, ilkokul, lise, etüd merkezi ve dershanelerde kurban parası ve himmet adı altında öğrenci velilerinden bağış topladığı, bağış yapmayan ailelerin çocuklarına ise okulda kötü muamele ve hakaretle mobbing uyguladığı iddia edildi.
Şüphelilerin bazılarının, devletin özel okullar için uyguladığı yüzde 3’lük devlet desteğini de suistimal ettiği soruşturma savcılarının tespitleri arasında. Devletin yoksul ve başarılı öğrenciler için ayırdığı yüzde 3’lük kontenjanla ilgili usulsüzlük yaptığı belirlenen yöneticilerin, ücretli kayıt yaptırdıkları bazı öğrencileri burslu okutuyormuş gibi gösterdikleri tespit edildi.