Gündem Parsel ve pafta sorgulamasını online olarak yapabilirsiniz!

Parsel ve pafta sorgulamasını online olarak yapabilirsiniz!

10.07.2016 - 09:05 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemlerini internet erişimine sahip olduğunuz her yerde yapabilirsiniz. Parsel ve pafta sorgulama işlemlerinden faydalanmak için E-devlet platformuna kaydınız bulunmalıdır. Parsel pafta sorgulama işlemi için E-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden bu şifreyi almanız gerekmektedir.

Parsel ve pafta sorgulamasını online olarak yapabilirsiniz

Vatandaşların yaşamları boyunca hedefledikleri bir yaşam standartları vardır. Bu yaşam standartları sonucunda birikim yaparak mal yada mülk sahibi olmayı amaçlarlar çünkü çalışma hayatları boyunca biriktirilen maddiyat sonucunda bir mal yada mülkün sahibi olunabilir. Sahip olunan bu mal yada mülkün insanlar için ya ayrı bir getirisi yada ek bir giderin önlenmesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple insanların büyük çoğunluk ile amacı bir taşınmaz mülkün sahibi olmaktır. Bu taşınmaz mülkü alırken de dikkat edilmesi gereken bir çok husus vardır. Bu hususların başında gelen en önemli şeylerden biri de tapudaki yeri ve parsel paftasıdır. Kimi insan için parsel pafta yeri aşırı önemlidir. Bunun için mal, mülk alacak kişiler parsel pafta sorgulama işleminden faydalanmaktadır. İnsanlar alacak oldukları malın Parsel pafta sorgulama işlemi için yada tapudaki yerini öğrenmek için önceden tapu kadastro müdürlüklerine gitmeleri gerekirdi. Bu da zaman kaybı olarak tabir edilebilir. Ancak gelişen online sistemlerin sonucunda parsel pafta sorgulama işlemi internet ortamı üzerinden yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel pafta sorgulama işleminin gerçekleştiği online sistem sizin de bildiğiniz üzere e Devlet sistemidir. E Devlet sistemi devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi devletimiz bünyesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi internet sitelerini kendi çatısı altında toplayarak vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet sunma imkanı tanımıştır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet üyeliği almaktadır. Çünkü e Devlet sistemi üyelik oluşturulmadan resmi işlemler için kullanılmamaktadır. Üyelik işlemi ise oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir. Size yakın olan herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine T.C. kimliğiniz ile e Devlet üyeliği için müracaat etmeniz e Devlet üyeliği almanız için yeterlidir. PTT şubesindeki görevli size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifre ile e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. PTT şubesi yapmış olduğunuz bu işlem için sizden 2 TL tutarında işlem ücreti talep etmektedir. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınız taktirde sistem ilk olarak sizden kişisel kimlik bilgilerinizi doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemleriniz için hazır hale gelecektir.
e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de parsel pafta sorgulama işlemidir. Parsel Pafta sorgulama işlemi için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemine giriş yaparak sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine parsel pafta sorgulama yazmanız halinde parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizde herhangi bir arsa, tarla, bahçe gibi bir taşınmaz mülk almayı düşünüyorsanız e Devlet sistemine giriş yaparak kolay bir şekilde parsel pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir almak istediğiniz mülk hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.