Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

29.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Safranbolu’da bir minik yaramaz - Yavuz Özden

Haberin Devamı

Değişime meydan okuyan, tarihi dokusunu ve kültürünü özenle koruyan Anadolu’nun nevi şahsına münhasır şehri; Safranbolu. Taş sokakları, bölgeye has işçilikle yapılmış ahşap evleriyle muhakkak görülmesi gereken bir yer... Bu güzide şehrin taş sokaklarında karşımıza çıkan minik yaramaz, fotoğrafının çekildiğini fark edince adeta objektife poz vererek bu güzel anı tamamlıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kral yolunda renk cümbüşü - Rıdvan Menekşe

Doğal güzellikleriyle ve binlerce yıllık tarihiyle yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yeri, Akdeniz’in incisi Antalya... Her yanı ayrı güzel bu ilin bir yeri var ki rengarenk, göz kamaştırıyor. Manavgat’taki Side Antik Kenti içindeki Kral yolundan ve yolun etrafını süsleyen lalelerden bahsediyoruz. Tarihin ve doğallığın birlikteliği insanı büyülüyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Ayder’in gülümseyen yüzleri - Oğuz Yeter

Yeryüzünün yeşil cennetlerinden biri Ayder yaylası. Bu yüzdendir ki Türkiye’nin ve dünyanın en çok bilinen ve ilgiyi en çok üzerine çeken yerlerinden. Ayder, Fırtına Vadisi boyunca eşi bulunmayan doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Şelaleleri, dereleri, yayla evleri, tulum sesi ve sırtını Kaçkarlar’a dayamış, çam örtülü yamaçlarıyla. İlk görüşte insanın nefesini kesiyor bu güzellik. Cennete en çok yakışan da Karadeniz’in gülümseyen yüzleri.

Şimdiki zamanın hikayesi

Kapalıçarşı’nın lambaları - Ozan Güzelce

İstanbul’un en çok turist çeken noktası... Hem tarihiyle hem mimari dokusuyla hem de bin bir çeşit hediyeliğe ev sahipliği yapmasıyla göz kamaştıran Kapalıçarşı. Yerli yabancı fark etmeksizin, ziyarete gelen herkesi cezbeden Kapalıçarşı’da en çok ilgi gören hediyelik eşyaların başında rengarenk çeşitleriyle el yapımı mozaik lambalar geliyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Boğaz’ın serin suları - Ünal Çam

Yazı İstanbul’da geçirenler için kavurucu sıcaklardan kurtulmanın en keyifli yolu Boğaz’ın serin sularında serinlemek olsa gerek. Tatil için güney sahillerine gitme imkanı olmayan kimi İstanbullular işte tam da dediğimiz gibi yapıyor; Boğaz’ın serin sularına atlayıp tatilin keyfini çıkarıyor. Arkadaşımız Ünal Çam’ın objektifine takılan bu görüntü de Sarayburnu sahilinden...

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

TCDD’nin demir ağı - Milliyet arşivinden 52 yıl önce bugün

Türkiye’de ilk demiryolu bir İngiliz şirketine 1856’da verilen imtiyazla İzmir-Aydın arasında inşa edildi. Uzunluğu 130 kilometre olan bu hattın yapımı 10 yıl sürdü. Geçtiğimiz günlerde tren kazasıyla gündeme gelen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) kuruluşu sanıldığı gibi yeni değil. Milliyet arşivinden aldığımız 1966’da çekilen bu fotoğrafta demiryolu işçisinin lokomotifin manevra yapabilmesi için kaynak çalışması yaptığını görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Okur - Çeker

Ali ve Nino destanı - Büşra Yazgan

Kafkasların Romeo ve Juliet’i diye anılıyor, Azeri Ali ve Gürcü Prensesi Nino. Hikayeleri aşkın; heykelleriyse bağlılığın en saf hali... Azeri Kurban Said’in 1937’de kaleme aldığı romanın başkahramanları olan bu iki aşığın Gürcistan’ın Batum kentinde bağlılıklarını temsil eden bir heykeli bulunuyor. Gürcü sanatçı Tamar Kvesitadze tarafından yapılan heykel, 8 metre yüksekliğinde; akşam saat 7 civarı hareket edip birbirine yaklaşıyor ve tekrar ayrılıyor. Sovyet işgali sırasında Ali’nin hayatını kaybetmesi sebebiyle bu kavuşma kısa sürüyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com