Geri Dön

Cevizli havuç tarator tarifi

Bu enfes mezeyi kızarmış ekmekle denemenizi öneririz.

Cevizli havuç tarator tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4-5 adet havuç
3-4 diş sarımsak
1,5-2 bardak süzme yoğurt
1 kase çekilmiş ceviz
2 kaşık zeytinyağı
Karabiber, pul biber, nane, tuz

Cevizli Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağında havuçları kızartın.

Kavrulma işlemi tamamlandığında ceviz içini de ekleyip soğuması için bekleyin.

Bu esnada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklar ile birlikte çırpın.

Soğuyan havuç kızartması ile süzme yoğurtlu karışımı iyice harmanlayın.

Üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpin.


Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber