Geri Dön

Çoban kavurma tarifi

Ağızda dağılan kuzu etleri ve enfes sebzeler ile hazırlanan çoban kavurma tarifimiz oldukça pratik.

Çoban kavurma tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1.5 kg kuzu veya dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
5-6 adet sivri biber
4 orta boy domates
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
8-10 dal maydanoz

Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı etlerinizi kızgın tavada bir müddet kavurun.

Yağı ve soğanı ekledikten sonra iyice soteleyin.

Domatesleri ve biberleri de küçük boyutta doğrayıp hazırlayın.

Biber ve sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin.

Etler suyunu bırakınca tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.

En son domatesi de ekleyip yarım saat suyunu çekinceye kadar kavurun.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber