Geri Dön

Kilis Tava Tarifi

Kilis tava, Kilis'e özgü bir yemektir ancak Gaziantep'te de sıklıkla yapılır. Patatesli ve çömlekte kilis tava sıklıkla yapılan çeşitleridir. Biz sizin için Antep usulü kilis tava tarifi paylaştık. İşte kilis tava tarifi...

Kilis Tava Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram kuzu-dana karışık kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş taze sarımsak (bulamazsak normal)
4 adet kapya biber
7 adet yeşil biber
2 adet soğan
2 adet patates (dilimlenmiş)
10 adet cherry domates
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Kilis Tava Nasıl Yapılır?

Tepsi kebabı olarak da adlandırılan Kilis'e özgü olan kilis tava tarifini sizinle paylaştık. Patatesli kilisli tava ve çömlekte kilis tava sıklıkla yapılan çeşitleridir. Biz sizin için Antep usulü kilis tava tarifini derledik. Yapımı çok basit olan kilis tava birçok kişi tarafından internette aranıyor. Peki, kilis tava nasıl yapılır? İşte kilis tava tarifi...

Birinci adım: Soğan, yeşil biber, kapya biber, taze sarımsağı incecik kıyın veya mutfak robotunda zeytinyağı ile birlikte çekin.

İkinci adım: Geniş bir kapta kıyma ile incecik çekilmiş sebzeleri karıştırın. Tuzunu ve baharatlarını ekleyerek iyice yoğurun.

Üçüncü adım: Yuvarlak, orta boy bir tepsiyi yağlayın.

Dördüncü adım: Altına ince dilimlenmiş patatesleri dizin.

Beşinci adım: Üzerine hazırladığınız kebap harcını eşit bir şekilde yayın.

Altıncı adım: Üzerine çeri domates, kapya biber, yeşil biber ve soğan koyun.

Son adım: 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber