Kültür Sanat “Gözü Kara Alaturka”

“Gözü Kara Alaturka”

19.12.2012 - 14:39 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi çalışanları tarafından kurulan SU Çalışan Tiyatrosu’nun bu yılki oyunu “Gözü Kara Alaturka”, 20 Aralık Perşembe akşamıtiyatroseverlerle Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi sahnesinde buluşacak.

“Gözü Kara Alaturka”

“GÖZÜ KARA ALATURKA” – SU ÇalışanTiyatrosu

Haberin Devamı

20 AralıkPerşembe, 20:00Oyun, Harbiye'nin arka sokaklarında bir binanın yüksek giriş dairesinde yaşayan genç bir bekarın yatak odasında geçiyor. Odanın içine tesadüflerle, birer birer sıkışan beş kayıp karakter; geçmişleri, hayalleri ve yaşanmışlıklarıyla birbirlerini sorgulayarak kaderlerini yeniden çizmeleri konu ediliyor.

SU Çalışan Tiyatro tarafından sahnelenen oyun, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Türk tiyatrosunun en önemli yıldızlarından Ali Poyrazoğlu müzikli bir gösteriyle, 24 Aralık Pazartesi akşamı Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul Tiyatro Festivali’nde büyük ilgi gören “Asi Kuş”ta Ali Poyrazoğlu, Bizet’nin ünlü operası Carmen’in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Oyunda, opera, tiyatro, bale ve güldürü ustalığı bir arada sunuluyor. Carmen, Bizet, Don Jose, Ali Poyrazoğlu, Toreodor ve Boğa rollerinde Ali Poyrazoğlu…

Haberin Devamı

“ASİ KUŞ” – Ali PoyrazoğluTiyatrosu
24AralıkPazartesi, 20:00

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde, sezonun ilk yarısının son gösterisi MDTistanbul projesi tarafından sahnelenen, sezonun tek yeni programı “ERGİME” olacak. MDTist’in yabancı koreografların eserleri ile sergileyeceği ilk program, Modern ve Çağdaş Dans tekniği ve anlayışı, Portekiz'den Annabella Lopez Ochoa, Almanya'dan DieterBaumann ve JutteHall, Brezilya'dan BrunoCaverna ve Hollanda’dan ItzikGalili gibi tanınmış koreografların yarattığı kısa parçalar aracılığı ile bir füzyon niteliğinde birleşiyor.Hem klasik hem deneysel batı müziği eşliğinde, MDTist dansçılarının dinamiklerini ve özelliklerini ön plana çıkarıyor.Seyahatname 2 ile Hollanda, İspanya ve Slovenya turnelerini başarıyla gerçekleştiren Devlet Opera ve Balesi'nin bu genç ve başarılı proje birimi 25 Aralık Salı akşamı sanatın uluslararası dinamikliğini SGM sahnesinde yansıtacak.

“ERGİME” – İstanbul Devlet Opera veBalesi ModernDansTopluluğuProjesiMDTİst
25Aralık Salı, 20:00

Bilet Fiyatları: İndirimli 17 TL / Tam 22 TL