Geri Dön

Paskalya çöreği tarifi

Paskalya çöreği nasıl yapılır?

Paskalya çöreği tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
1 yemek kaşığı toz maya
5-6 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 gr eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep

Üzerine;
Yumurta sarısı
Çekilmiş fındık

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?

Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.

Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın.

Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.

Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın.

Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber