Paskalya çöreği tarifi
Paskalya çöreği nasıl yapılır?
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
1 yemek kaşığı toz maya
5-6 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 gr eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çekilmiş fındık
Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?
Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin.
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın.
Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.
Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın.
Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun