Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofralarıBugün sekiz gün süren Hanuka bayramı başlıyor, ilk mum yakılıyor, 24 Aralık Salı günü ise Noel Yortusu. Pek yakında yılbaşı geliyor. Kimi cemaatler Noel’i 6 Ocak günü kutlayacak. Hepsi güzel ışıl ışıl sofralar kurmak, geceleri dostların muhabbetiyle aydınlatmak için bir fırsat
Paskalya Bayramı nedir?Paskalya bayramı nedir sorusu gündemde. Milyonlarca vatandaş tarafından araştırılan Paskalya Bayramı hakkında merak edilen bilgiler haberimizde yer alıyor. İşte Paskalya Bayramı nedir sorusunun yanıtı...
“Her mağaza birer atölye”Açılışından 181 yıl sonra Avrupa yakasına tekrar dönen Beyaz Fırın’ın 5. kuşak temsilcisi Nathalie Stoyanof Suda: “Dedem ve babamdan eleştirel olmayı öğrendik. Lezzet odaklıyız. Her mağaza birer atölye aslında”
Paskalya bayramında ne yapılır?Hristiyanların önemli günlerinden olan Paskalya bayramı bugün kutlanıyor. Peki Paskalya Bayramı nedir? Paskalya kutlamaları nasıl yapılır? İşte Detaylar...
Meclis’te paskalya çöreği ikram edildiCHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Paskalya Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına yumurta ve paskalya çöreği ikramında bulundu.
Müslümanın kutsanma talebine papazdan redDiyarbakır Surp Ermeni Kilisesi’nde bu yıl 3’ncüsü kutlanan Paskalya Bayramı, yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda Ermeniler’in katıldığı ayinle kutlandı.
Papaz Müslüman’ı kutsamadıDiyarbakır Surp Ermeni Kilisesi’nde bu yıl 3’ncüsü kutlanan Paskalya Bayramı, yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda Ermeniler’in katıldığı ayinle kutlandı.
Yüzyılı saran hamur kokusuSizi şehrin ara sokaklarına götürüyoruz. Müdavimlerinin yıllardır yaşattığı ama çoğu insanın bihaber olduğu İstanbul fırınlarıyla tanışmanız için... Kimi yüzyılı geride bırakmış bu fırınlarda sanki zaman donup kalmış...
ANADOLU YAKASI’NIN EFSANE TADI BEYAZ FIRINKadıköylülerin hafızasında önemli bir yeri olan Beyaz Fırın, Stoyanof Ailesi’nin beşinci nesil temsilcisi Nathalie Suda’ya emanet. Çağa uyum sağlayarak köklü firmalar arasında fark yaratan Suda, “Neredeyse 24 saat düşünüyorum. Bir yandan trendleri takip ediyor, bir yandan klasikliği korumaya devam ediyorum” diyor
RENKLi MAHALLE KÜLTÜRÜYLE YÜZLEŞiNBu semtte yaşayanlar Kurtuluş’un eski güzelliğini özlemle anıyor, ilk kez gelenler ise burada ne var diye yadırgıyor. Kurtuluş’u anlamak için evlerinden birinde yemek yemek, esnafından alışveriş yapmak, Kurtuluş Caddesi’ni baştan aşağı arşınlamak gerekiyor
Şehirde 'Paskalya' bereketiOrtodoks ve Katolik Hıristiyanlar tarafından nisan ayının ilk haftasında kutlanacak Paskalya günü için 200 bine yakın turistin İstanbul'a gelmesi bekleniyor
Her güne başka lezzetTijen İnaltong'un "Her Güne bir Yemek" adlı kitabı, 366 adet yemek tarifinin yanı sıra çeşitli kültürlerden yemek geleneklerini de içeriyor.
PASKALYAOtelde paskalya coşkusu Paskalya Bayramını eğlenerek geçirmek istiyorsanız yarın Swissotel The Bosphorus İstanbulda düzenlenecek birbirinden renkli etkinlikler tam size göre...
Cihangiri semt kafeleri fethettiSayıları gittikçe artan semt kafelerinden, Cihangirde bolca var. Müşterileri, evlerinden fazla uzağa gitmeden bir kahve içmek ya da arkadaşıyla buluşmak isteyen mahalle sakinleri