Gündem Plaka Sorgulama, Araç Hasar Kaydı Sorgulama ve Tramer Sorgulama İşlemleri

Plaka Sorgulama, Araç Hasar Kaydı Sorgulama ve Tramer Sorgulama İşlemleri

19.04.2015 - 11:12 | Son Güncellenme:

Plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerini internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Araç sorgulama hakkında detaylı bilgi ve araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Plaka Sorgulama, Araç Hasar Kaydı Sorgulama ve Tramer Sorgulama İşlemleri

Araç hasar kaydı sorgulaması işlemlerinizi; cep telefonunuz aracılığı ile kısa mesaj yoluyla, ya da internet üzerinden yapabilirsiniz. Fakat biz haberimizde, internet aracılığı ile yapılan araç hasar kaydı sorgulaması işlemlerini detaylı bir şekilde anlatacağız. Dijital ortam aracılığı ile araç hasar kaydı sorgulaması işlemlerinizi aşağıda anlattığımız şekilde yapabilir ve araç hasar kaydı durumunuzu öğrenebilirsiniz. Buna göre yapmanız gerekenler çok basittir ve şöyledir; Başlangıç olarak, www.sbm.org.tr adresine giriş yapınız. Hemen sonra açılan bu yeni sayfada yer alan; ‘Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama’ ‘Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama’ ‘Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama’ şeklinde hazırlanmış olan bölümler arasından, hangisi hakkında işlem yapmak istiyorsanız o bölümü seçiniz. Daha sonra, gerekli olan bilgilerinizi sisteme doldurunuz ve devamında ise yine bu sayfada yer alan ve, ‘resimdeki karakterleri giriniz’ yazan bölüme de burada verilmiş olan güvenlik kodunu yazınız.Son aşama olarak da, ‘ara’ yazan bölüme tıklayınız.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

TRAMER SORGULAMA

Plaka Sorgulama

Özellikle ikinci el aracınızın plakasının geçmişte her hangi bir kazaya ya da ceza gerektirecek bir duruma karışıp karışmadığını, bir takım yöntemler ile öğrenebilirsiniz. O halde, aracınızın plaka sorgulaması işlemlerini, şu şekilde yapabilmeniz mümkündür;

Başlangıç olarak, www.Turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, burada açılan sayfanın üst tarafında yer alan ve ‘E-Hizmetler’ yazan bölüme tıklayınız.

Ardından, bu bölüm üzerinden ‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ yazan bölümün alt kısmında bulunan ‘Araç Sorgulama’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Sonra da, e-devlet sayfasında yer alan; ‘e-Devlet Şifresi’ ‘Mobil İmza’ ve ‘Elektronik İmza’ seçenekleri arasından ‘e-devlet Şifresi’ yazan bölümü seçiniz.

Haberin Devamı

Araç Sorgulama

Araç sorgulaması işlemleri de yine genellikle ikinci el araç alım satımlarında yapılması tavsiye edilen bir işlemdir. Bu durumda, araç sorgulaması işlemleri şu şekilde yapılabilmektedir;

Burada araç sorgulaması işleminizi yapmak için öncelikle, www.Turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra, açılan sayfanın üst tarafında bulunan ve ‘E-Hizmetler’ yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada, ‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ şeklinde hazırlanmış olan bölümün alt kısmında bulunan bölümler arasından, ‘Araç Sorgulama’ yazan seçeneği işaretleyiniz.

Devamında, burada e-devlet programında bulunan; ‘e-Devlet Şifresi’ ‘Mobil İmza’ ‘Elektronik İmza’ ‘T.C Kimlik Kartı’ seçenekleri içinden, ‘e-Devlet Şifresi’ yazan seçeneğe geliniz.

Son olarak da, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemde kullanarak araç sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Tramer Sorgulama

Tramer; trafik sigortası, kasko, karayolları taşımacılık sigortasına bağlı olan araçların üzerine kayıtlı olan bilgilerin internet aracılığı ile öğrenilebilindiği bir yazılımdır. Tramer sorgulaması sayesinde, araç hasar sorgulama, araç trafik poliçesi sorgulama, mağdur bilgileri sorgulama, kaza yapan araçların kaza sonrası kusur bilgilerini sorgulama ve kasko bilgilerini sorgulama gibi bir takım işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Bahsi geçen bu tramer sorgulamanızı ise birkaç farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür. Bu durumda, tramer sorgulaması işlemlerinizi, cep telefonu üzerinden kısa mesaj ile ya da internet üzerinden yapabilmeniz mümkündür.

Buna göre, internet üzerinden tramer sorgulaması işlemleri şu şekilde yapılmaktadır;

Başlangıç olarak, http://www.tramer.org.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra, açılan sayfanın en sol tarafında, ‘Kullanıcı Kayıt’ yazan ve, ‘Kullanıcı Bilgileri’ ‘Acente Bilgileri’ şeklinde iki ana başlık altında bulunduğu bir ekran göreceksiniz.

Hemen ardından, bu sayfada yer alan ve ‘Kullanıcı Bilgileri’ yazan başlığın altında; ‘kullanıcı tipi’ ve ‘e-mail’ şeklinde hazırlanan alanları doldurunuz.

Son olarak da, ‘Acente Bilgileri’ yazan başlığın altında ise, ‘sigorta şirketi’ ‘acente no’ ve ‘ticaret sicil no’ şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz.

Böylece, tramer sorgulaması işlemlerinizi pratik ve hızlı şekilde yapmış olursunuz.