Gündem POMEM sınavları ne zaman yapılacak?

POMEM sınavları ne zaman yapılacak?

17.12.2016 - 20:01 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan mülakat ve fiziki yeterlilik sınavına katılacak adaylar için geri sayım başladı. 19 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan POMEM sınavı hakkında detaylar haberimizde.

POMEM sınavları ne zaman yapılacak

Özel harekât birimlerinde istihdam edilmek üzere yapılacak olan 19. Dönem POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) giriş sınavı 19 Aralık 2016 – 15 Ocak 2017 tarihleri arasında 25 günlük süre içerisinde yapılacaktır. Fakat bu tarihlere 25 Aralık 2016, 31 Aralık 2016 ve 1 Ocak 2017 tarihleri dahil değildir. Adaylar, hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezlerinde sınava alınacaklarını T.C. Kimlik Numaraları ile birlikte E-Devlet şifrelerini resmi internet sitesi üzerinden giriş yaparak sorgulayabilecekler. Bunun haricinde adaylara, posta yolu ya da bir başka iletişim aracı ile sınav giriş belgesi gönderilmeyeceğinden dolayı adayların bu site üzerinden sınav giriş belgelerini elde etmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

POMEM Başvurusuda İstenen Belgeler

Polis Meslek Eğitim Merkezleri sınavına girmek isteyen adayların başvuruda getirmeleri gereken çeşitli belgeler bulunmaktadır. Bunlardan ilki T.C. Kimlik Numarası’nın beyanıdır. Adaylar, “Aday Başvuru Dilekçesi”nin ilgili olan kısmına aday kimlik numarasının kendisine ait olduğunu beyan etmelidir. Lise, ön lisans ve lisans diplomasının ya da geçici bitirme belgesinin gerçeği ya da fotokopisi de başvuru sırasında istenen belgelerdendir. En az lise ya da dengi bir okul olmak üzere adaylar, ön lisans, lisans ya da bunlara denk olan ve bu denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş olan yurt dışında yer alan yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Yabancı ülkelerden alınacak olan lisans diplomaları YÖK Başkanlığı’ndan temin edilecek denklik belgesiyle birlikte kabul edileceğinden dolayı bu tür bir durumun içerisinde yer alan adayların denklik belgelerini de getirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ayrıca adaylar son bir yıl içerisinde çekildikleri dört adet biyometrik fotoğrafı, kendisi ve evli ise, eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanı getirmeleri gerekmektedir. Aday başvuru üzerinde ilgili kısımda adaylar sabıka kaydı ile ilgili olan kısmı da dolduracaktır.

Bunun haricinde yaş düzeltmesi yapan kişilerin yaş düzeltme belgelerini getirmeleri gerekmektedir. Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar, kesinleşmiş mahkeme kararını getirmeleri gerekmektedir.

Emniyet teşkilatı personeli şehit ya da vazife malulü olan kişilerin eş ya da çocuklarından, Personel Daire Başkanlığı tarafından verilen şehitlik ya da vazife malullük belgesinin Kurum tarafından onaylanmış olan örneğini getirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca sınav ücretinin yatırıldığnı kanıtlayacak şekilde bir banka dekontunun getirilmesi gerekmektedir. Sınav başvuru ücretini Halkbank ATM’lerinden yatıran adayların, ATM çıktılarını getirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

POMEM Aday Nitelikleri Nelerdir?

Adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, en az lise ya da dengi bir okul olmak üzere, ön lisans, lisans ya da benzeri bir denkliği Yüksek Öğretim tarafından kabul edilmiş yurt dışında yer alan bir Yüksek öğretim kurumlarından mezun olmalı, on sekiz yaşını tamamlamış ve sınavın yapılacağı yılın 31 Aralık günü itibarı ile 28 yaşından gün almamaları gerekmektedir.

Bunun yanında silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya karşı hukuki bir engellerinin bulunmaması, sağlık yönetmeliğinde belirtilmiş olan şartları taşımaları gerekmektedir.

Ayrıca adayların, başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye ya da herhangi bir siyasi partinin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı bir beyan sunmaları gerekiyor. Bu durum aday başvuru dilekçesinde el yazısı ile belirtilmelidir.

Adaylar, alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı bir madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş ya da görüyor olmamalıdır. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamalıdır. Sağlık Yönetmelik hükümleri haricinde polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamalıdır. Güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması olumlu olmalıdır.

Haberin Devamı

Bunun haricinde çeşitli suçlarla alakalı olarak birkaç madde de bulunmaktadır.

Adaylarda aranan bu niteliklerin herhangi birinde sorunla karşılaşan kişiler, POMEM sınavına aday olarak başvuramazlar.

POMEM Adaylarına Tavsiyeler

Adaylar, başvuru ve sınav merkezlerine giderken yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı ya da buna benzer elektronik eşya bulundurmamalıdır. Ayrıca fiziki yeterlilik sınavı parkurunda giymek için spor kıyafeti ve spor ayakkabısı getirmeleri de kendi faydalarına olacaktır.