Ramazan Kadir Gecesi 2022 Hangi Gün ve Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Ayının Bitişi ve Kadir Gecesi Tarihi

Kadir Gecesi 2022 Hangi Gün ve Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Ayının Bitişi ve Kadir Gecesi Tarihi

23.04.2022 - 03:57 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı bitiş tarihi ne zaman? Ramazan ayının hemen ardından mübarek Ramazan Bayramı eda edilecek! On bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde de Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başladığı Kadir Gecesi yer alıyor. Bu özel gün ise bin aydan daha hayırlı olarak ifade edilir. Ramazan'ın 27. gecesi idrak edilen Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor, ne zaman? Peki, 2022 Ramazan Bayramı tarihi nedir?

Kadir Gecesi 2022 Hangi Gün ve Ramazan Bayramı Ne Zaman Ramazan Ayının Bitişi ve Kadir Gecesi Tarihi

Ramazan ayı bu sene, nisan ayı başında tüm İslam alemine coşku ve bereketle geldi. Mübarek oruç ayının sonuna gelindi ve Müslüman dünyası, duaların geri çevrilmediği Kadir Gecesi tarihini Diyanet takviminde arıyor. Her sene Ramazan ayının 27. günü yerine getirilen Kadir Gecesi 2022 yılında hangi tarihe denk geliyor? Kadir gecesinin de idrakının akabinde üç günlük Ramazan Bayramı kutlanacak. Peki, bu sene Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, hangi tarihte bitiyor? İşte, Ramazan ayı bitişi...

Haberin Devamı

KADİR GECESİ HANGİ GÜN?

Ramazan ayının 27. günü olduğu bilinen Kadir Gecesi, rahmet, mağfiret mevsimi olarak anılır. Oruç ayı içerisinde olan Kadir Gecesi ile ilgli Kur’an-ı Kerim’in 97. sûresi olan Kadir Sûresi yer alıyor. İslam dünyasının heyecanla karşımayı beklediği Kadir Gecesi'nde, Allah (c.c.), Kur’an’ı Hz. Peygamber’e indirmeye başladığı biliniyor.

Bu sene ise Ramazan'ı bin aydan daha hayırlı kılan Kadir Gecesi 27 Nisan 2022 Çarşamba gününe denk geliyor.

2022 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hicri takvime göre üç ayların sonuncusu Ramazan ayının hemen ardından idrak edilen Ramazan Bayramı, İslam aleminin iki dini bayramından biridir.

Ramazan Bayramı, hicri takvime göre Şevval ayının ilk üç gününe isabet eder. 2 Nisan'da başlayan Ramazan ayı bitişi 1 Mayıs tarihine denk geliyor. 2022 Ramazan Bayramı ise Diyanet'in dini günler takvimine göre şu tarihlerde olacak:

Haberin Devamı

AREFE GÜNÜ: 1 Mayıs 2022 Pazar

RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN: 2 Mayıs 2022 Pazartesi

RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN: 3 Mayıs 2022 Salı

RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN: 4 Mayıs 2022 Çarşamba