Dünya Rusya ve Kuzey Kore'den kritik görüşme

Rusya ve Kuzey Kore'den kritik görüşme

29.09.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

Nükleer gücü ve füze denemeleriyle dünyayı korkutan Kuzey Kore, Moskova'da krizi görüşüyor. Kritik görüşmede ilk fotoğraf yayımlandı.

Rusya ve Kuzey Koreden kritik görüşme

Kuzey Koreli yetkililer, yaşadıkları krizi Moskova'da Rusya'yla görüşüyor. Rus Dışişleri, gerekli açıklamanın görüşmeden sonra yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

ABD, savaş laflarının sıklaştığı krizi çözmek için yapılan görüşmeyi iyi karşıladığını açıkladı. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, "Biz diplomasiyi tercih ederiz. Eğer Rusya Kuzey Kore'yi daha iyi bir yöne çevirmekte başarılı olursa, bunu kesinlikle iyi karşılarız" dedi.

Son haftalarda Kuzey Kore'nin ABD topraklarını vurabilecek nitelikte füzeler test etmesi, bütün dünyanın gözlerini Kore Yarımadasına çevirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta Çin'le birlikte hem Kuzey Kore'nin füze denemelerini, hem de ABD ile Güney Kore'nin askeri tatbikatlarını durdurmasını öneren bir teklif getirmişti. Lavrov, tarafsız bir Avrupa ülkesinin de arabulucu olabileceğini ifade etmişti.

ABD ise herhangi bir görüşmeden önce Kuzey Kore'nin nükleer silah çabalarından vazgeçtiğini göstermesi gerektiğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Kuzey Kore ise kendisini savunmak için bu silahlara ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Yazarlar