Gündem Sağanak sonrası manzara değişmedi

Sağanak sonrası manzara değişmedi

18.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şiddetli yağış başta Ankara olmak üzere pek çok şehri etkisi altına aldı. Başkentte 70 gün Alt Geçidi’ni su basarken Hatay’da ise 5 toprak ev sel suları yüzünden yıkıldı

Sağanak sonrası manzara değişmedi

Ankara’da dün öğleden etkili olan sağanak sonucu meydana gelen sel nedeniyle 70 gün Alt Geçidi trafiğe kapandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesine bağlı ekiplerce alınan önlemlerin ardından alt geçitteki suyun boşaltma çalışmaları sürüyor. Hatay’da ise saat 11.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. İl merkezinde sel suları, tek katlı evleri ve işyerlerini basarken onlarca araç yolda mahsur kaldı.

15 kişi mahsur kaldı
Bazı caddeler gölü andırırken Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya ile Defne Belediyesi İtfaiye ekipleri su baskını ihbarlarına yetişmekte güçlük çekti. Altınözü İlçesi’ne bağlı Hacıpaşa Mahallesi’nde de ise şiddetli yağış nedeniyle 5 toprak ev yıkıldı. Onlarca küçükbaş hayvan ise telef oldu. Höyük Mahallesi camiinde namaz kılan 15 kişi yağmur nedeniyle Höyük deresinin taşması sonucu mahsur kaldı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde de Eskihisar Mahallesi’nde 3 kerpiç evin yıkılmasına yol açarken, sel suları altında kalan bir çok ahır, ağıl ve kümesteki çok sayıda küçükbaş ve kanatlı hayvan telef oldu.