Gündem Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 bin memur alacak! Bakan Naci Ağbal açıkladı...

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 bin memur alacak! Bakan Naci Ağbal açıkladı...

30.03.2018 - 10:02 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 55 bin memur alınacak. Bakan Naci Ağbal Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolara alım yapılacağını açıkladı. İşte Sağlık Bakanlığı 2018 memur alımına dair merak edilen soruların yanıtları ve Bakan Naci Ağbal'ın açıklamaları...

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 bin memur alacak Bakan Naci Ağbal açıkladı...

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 55 bin personel alımını hükümetten talep ettiklerini açıklamıştı. Son sözün Maliye Bakanlığı'ndan çıkacağınıda belirten Demircan'ın açıklamalarının ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılında alacağı personel sayısını açıkladı. İşte 2018 Sağlık Bakanlığı memur alımına ilişkin ayrıntılar...

Haberin Devamı

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL AÇIKLADI! 55 BİN...

Hemen her yıl çok sayıda personel istihdam eden Sağlık Bakanlığı, 2018'de de Maliye Bakanlığının en çok kadro ayırdığı bakanlıklardan biri olacak. Sağlık çalışanları bu konuda yapılacak açıklamaları merakla bekliyordu ve sonunda birinci ağızdan gelen açıklama ile meraklı bekleyiş sona erdi. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığının talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini belirterek, "Bugün itibarıyla 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık bakanı ahmet demircan 2018 sağlık personel alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atanmayı bekleyen yüzbinlerce sağlık personelinin beklediği 2018 atama kontenjanları hakkında bilgi verdi. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bundan önce yaptığı açıklamalarında Sağlık Bakanlığının 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan yeni bir açıklama geldi.

2018 yılı içerisinde Sağlık bakanlığına alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolar bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içersinde toplam 55 Bin memur alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı en çok memur alımı yapan kurumlar arasında yer alıyor. 2018 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı hemşire, sağlık personeli, doktor, ebe alımları yapacak.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hemşire, ebe, tekniker, uzman, teknisyen, laborant gibi kadrolar için 27 bin sağlık personeli alınacağını belirtti.

Haberin Devamı

Ayrıca 19 bin kamu işçisi alımı yapacaklarını anlatan Demircan, bu yıl 11 bin civarında doktorun da göreve başlayacağını kaydetti.

Alımların üç aşamada gerçekleşeceğini ifade eden Demircan, birinci bölüm için gelecek hafta ilana çıkacaklarını ve alımların ise Nisan'da olacağını vurguladı.

Bakan Demircan, ikinci alımın Haziran'da, üçüncü alımın ise Eylül ya da Ekim'de gerçekleşeceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımı konusunda müjdeli haberi verdi. İlk atamaların Mart 2018 itibari ile başlaması ve diğer atamaların ise birkaç aylık ara ile 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacağı ön görülüyor.

2017 yılının son günlerinde açıklamalarda bulunan sağlık bakanı Demircan 2018 yılında alınacak personel sayısını 36 bin olacağını açıklamıştı. Aradan geçen 1 aylık sürede meclis'te tekrar gündeme gelen sağlık bakanlığı personel alımı kontenjanlarında işçi ve sağlık personeli dahil 56 bin personel alımı gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarında kamu kurumlarına toplam 110 bin memur alımının yapılacağını ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre söz konusu 110 bin memur alımı 2018 yılı içinde gerçekleştirilecektir.

Sağlık bakanı Ahmet Demircan TRTde yayınlanan sağlık olsun programına konuk oldu. sağlık bakanı ahmet demircan 2018 sağlık personel alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demircan: 27000 ebe, hemşire ve Sağlık teknisyeni alacağız bu sene. Sağlık çalışanlarını doğru bir şekilde planlamak gerekir. Öncelikle ebe hemşire atamalarında neye öncelik vereceğimizi önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan hangi branştan kaç kişi alacağını önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz dedi.

19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık Bakanı Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

Haberin Devamı

TTB'nin, tabipleri temsilen anayasa ve kanunlar çerçevesinde kurulmuş bir kurum olduğunu ifade eden Demircan, Türkiye'deki tabiplerin sorunlarını gündeme getirmek, sağlıkla ilgili sorunları çözmek için çalışmanın birliğin görevleri arasında bulunduğunu anımsattı. Demircan, "Tabipler Birliğinin, son dönemde Türkiye'nin, milletin değerlerine ters açıklamaları nedeniyle şu anda yargıda devam eden bir süreç var. O süreç sonuçlanınca elbette ki yargı kararını verecektir." dedi.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci ve 9 uncu maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/12/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır. Bunlardan birisi de Sağlık Bakanlığı kadroları oldu. Binlerce sağlık bölümü okuyan ve mezun olan adayların gözü de 2018 yılında alınması planlanan sağlık personeli sayısına çevrilmiş durumda.

36 bin personel alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2018 yılı plan ve bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Bakan Demircan, 2018 yılında 36 bin personel alımı yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu kapsamda 27 bin memur alımı hemşire, ebe vb. sağlık personelleri için yapılacak iken kalan 9 bin memur alımı ise doktor kadrosu için yapılacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımlarının 2018'de yapılacağı duyurulmasına rağmen henüz kesin olarak hangi tarihlerde yapılacağına dair bir bilgi verilmesi. Yılbaşından sonra bu konuda detayların adaylarla paylaşılması bekleniyor.

MADDE 1- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan; ekli (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların dereceleri ve ekli (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.