Gündem Salata kilo verdirir mi?

Salata kilo verdirir mi?

11.04.2018 - 12:36 | Son Güncellenme:

Salata gibi hafif yiyeceklerle fazlalıklarımızdan kurtulmak hepimizin başlıca aklına gelen nasihatlerden biri. Acaba bu ne kadar doğru? Buyurun hep birlikte bakalım.

Salata kilo verdirir mi

Salata beslenmemizde neden önemli?

Haberin Devamı

Günümüzde kilo sorunu kadın, erkek, genç, çocuk herkesin bir sağlık sorunu olarak önüne setler koyabiliyor. Aşırı kilolarından rahatsız birçok insan çeşitli yöntemlere başvurarak kilo vermeyi hedeflemektedir. Kilo vermenin önemli yollarından birisi spor yapmak olsa da kilolu insanlar beslenme şekillerine dikkat etmedikleri takdirde yaptıkları spor işlevsiz bir duruma gelmektedir. Bu yüzden birçok insan kilo verdirmeyi vaat eden çeşitli beslenme tarzını yaşam düzenleri hâline getirmektir. Bunlardan en popüler olan yollardan birisi de kilo verdiren salatalardır. Salata öğünlerimizden eksik etmememiz gerek sindirimi kolay ve sağlıklı bir besindir. Salata yoğunluğu sebzeden oluşan bir öğün olduğundan kalorisi düşüktür. Açlık hissiyatınızı salata ile bastırdığınız takdirde kalori oranı düşük bir öğün ile günlük almanız gereken kalori miktarının altında bir kalori alacağınızdan kilo vermeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Kilo verdiren salata tarifleri

Kilo vermenizi sağlayacak düşük kalorili salatalar hem lezzet olarak damak zevkinize hitap edebilecek hem de sunumları iştahınızı açacaktır. Kilo vermek bu lezzetli salataları yiyerek sizler için daha kolay bir hâle gelecektir. Salata, yemeğin yanında yenilen bir öğün olmaktan çıkıyor artık. Salata başlı başına sofranıza renk katacak bir ana yemek görevinde artık.

Tavuklu brokoli salatası

İçerisinde protein kaynağı olan tavuk olduğu için bu salatayı bir öğününüz olarak belirlemelisiniz. Öncelikle tavuğun yağsız kısmı olan göğüsün dörtte birini haşlayın. Daha sonra ayrı bir tencerede isteğinize bağlı miktarda brokolileri haşlayın. Haşlanmış tavukları didikleyin ve bir kabın içerisine alın. Dittiğiniz bu tavukları haşlanmış brokoliler ile harmanlayın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Salataya tuz koymanız tavsiye edilmez. Afiyet olsun.

Yeşil elmalı ve narlı brokoli salatası

İçerisinde meyveyi ve sebzeyi birlikte barındıran bu salata kilo vermenizi sağlarken aynı zamanda bu farklı tattan alacağınız hazzı yaşamanızı sağlayacak. Oldukça lezzetli bir o kadar da sağlıklı bir öğün. Öncelikle rokaları bol suyla yıkıyoruz. İsterseniz limonlu ya da sirkeli suda biraz bekletebilirsiniz. Daha sonra sert, yeşil ve biraz da mayhoş elmalarımızı küp küp doğruyoruz. Farklı bir kapta ayıkladığınız narlarınızı, küp küp doğradığınız elmalarla harmanlayın daha sonra rokalarınızı ellerinizde irice ve gelişigüzel bir şekilde parçalara ayırıp meyve karışımıyla birleştirin. Arzuya göre üzerine sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.