Son dakika salata haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salata gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salata haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.084 salata haberi bulunmuştur.
Salatayı tarladan toplamış gibi tazecik yapıyor! Bastırıp 5 dakika bekletin, tadı lezizSalatanın taze kalması için yapılacaklar söz konusu olduğunda 1’den fazla hamle öne çıkar. Çoğu zaman onları canlı tutmanın yolu ‘buzdan’ geçse de, ‘buzluk’ bunun için en kötü fikirdir. Peki ama buz iyi gelirken buzluk neden salatalara iyi gelmez? Yeşillikleri yaşatan ve onları ilk günkü gibi taptaze tutan işlemleri haberimizde anlattık!
Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeliTahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.
Komşuda biftek fiyatına Türkiye’de hamburgerYunanistan’daki mekânların yiyecek ücretlerinin Türkiye’deki tatil beldelerine göre biraz daha ucuz olduğu görülürken, euro kurunun sürekli yükselmesi nedeniyle iki yerdeki ücretler el yakıyor.
Davetsiz misafir, piknik için birebir tarif! 15 dakikada kısır hazır, hafif ve lezzetliHem hafif hem de doyurucu yapısıyla pikniklerde, misafirliklerde ya da evde keyifli bir atıştırmalık olarak sofraları süsleyen kısır pratikliği ve damak çatlatan tadıyla her ortamda kendine yer bulur. Eğer vaktiniz kısıtlıysa, bu hızlı kısır tarifini hazırlayabilirsiniz.
Marul günlerce taze kalacak! Marulun solmasını önleyen yöntemTaze, çıtır çıtır bir marul salatanın vazgeçilmezidir. Ancak marketten ya da pazardan alınan marul birkaç gün içinde solmaya ve yumuşamaya başlar. Bu durum hem israf yaratır hem de yemek keyfini bozar. Neyse ki, marulun günlerce taze kalmasını sağlayan, doğal ve etkili yöntemler var.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Cacık bu tarifle topak topak olmuyor! Boğaz ferahlatan lezzet, tülbentle süzünTürk mutfağının sevilen lezzetlerinden cacık, yaz sıcağında serinletir ve her yemeğin yanında tamamlayıcı bir tat sunar. Ancak tam kıvamında, ne çok sulu ne de çok yoğun bir cacık yapmak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte püf noktaları.
Bir yiyen kolesterol nedir bilmiyor! Damarların süpürgesi, salatada şahaneYüksek kolesterol, günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunu. Kötü kolesterol (LDL) seviyelerindeki artış, kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı gibi ciddi problemlere yol açabilir. Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük ama etkili değişiklikler ve sağlıklı bir yaşam tarzı, kolesterol seviyelerinizi kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Uzmanlar, bu 4 besinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
'Yeşil mercimek pişmiyor!' diyorsanız bu yöntemi uygulayın... Pamuk gibi oluyorYeşil mercimek, lif ve protein açısından zengin, oldukça besleyici bir bakliyat türüdür. Ancak mutfakta en sık karşılaşılan sorunlardan biri, yeşil mercimeğin bir türlü yumuşamaması, sert kalmasıdır. Özellikle zamanı kısıtlı olanlar için bu durum hem zaman kaybı yaratır hem de istenilen lezzetin yakalanmasını engeller. Peki ama neden bazı yeşil mercimekler ne kadar kaynatılırsa kaynatılsın pamuk gibi yumuşamaz? Cevap, mercimeğin tazeliğinde, pişirme yönteminde ve ön hazırlık adımlarında gizli olabilir.
Kan depolarını fulleyen besin! Günlük demir ihtiyacını karşılıyorVücudumuzun sağlıklı işleyişi için oksijenin her hücreye taşınması büyük önem taşır. Bu sürecin başrol oyuncusu ise kandaki hemoglobin proteini sayesinde gerçekleşir. Hemoglobin üretimi için ise demir minerali olmazsa olmazdır. Günümüzde birçok kişi farkında olmadan demir eksikliği yaşamaktadır. Halsizlik, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilen bu durum, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Bu nedenle demir içeriği yüksek, doğal kaynaklı besinlerin günlük beslenme düzenine dahil edilmesi hayati önem taşır.
İkram edilenlere ‘hayır’ demek zorunda değilsinizDiyet yaparken sosyal hayattan geri kalmak zorunda değilsiniz. Kahvaltı davetleri veya gün sofraları artık diyetin düşmanı değil. Yasaklar yerine dengeyi merkeze alan bir beslenme planıyla hem kilo verebilir hem de keyifli sofralarda yerinizi alabilirsiniz.
Dibine çöken tahinleri çöpe atmayın! Katılaşmış tahini anından sıvılaştıran yöntemTahin, sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Kahvaltıdan tatlılara, salata soslarından humusa kadar birçok tarifin başrol oyuncusu. Ancak zamanla kavanozun dibinde biriken, katılaşan tahin ne yazık ki çoğu zaman çöpe gidiyor. Oysa bu değerli besini atmak yerine doğal bir yöntemle yeniden eski akışkan kıvamına getirmek mümkün!
Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmişBalık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
Yeşilliklerin daha uzun süre solmadan kalmasını sağlıyor! Ispanak, marul, maydanozlar haftalarca capcanlı kalacakMutfakta en çok israf edilen ürünlerin başında taze yeşillikler geliyor. Pazardan veya marketten alınan ıspanak, marul, maydanoz gibi sebzeler birkaç gün içinde soluyor, sararıyor ve tüketilemeden çöpe gidiyor. Ancak sosyal medyada yayılan yeni bir yöntem, yeşilliklerin haftalarca capcanlı kalmasını sağlıyor. İşte herkesin kolayca uygulayabileceği o pratik detaylar…
Türk mutfağı klasikleri dünyaya tanıtılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”nın bu yılki konsepti “Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” olacak.
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandıİstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
Olgun avokadoyu 10 metre öteden seçeceksiniz! Sapı ele veriyor, hafifçe sıkınAvokado, sağlıklı yağları ve çok yönlü kullanımıyla sofraların gözde besinlerinden biri. Salatalardan sandviçlere, smoothielerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede kullanılan avokado, doğru seçildiğinde lezzetini tam anlamıyla ortaya koyar. Ancak tam kıvamında, olgun bir avokado bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Gelin, püf noktalarını öğrenelim.
Marul hemen soluyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemle günlerce taze kalacakMarul, sebze ve salata severlerin sofralarından eksik etmediği bir yeşillik. Ancak doğru saklanmadığında hızla soluyor, yaprakları kararıyor ve çürüyor. Peki marulun günlerce tazeliğini korumasını nasıl sağlayabilirsiniz? İşte mutfak uzmanlarının önerdiği doğal yöntemler!
Bu tavuklu salatayı yemeyen kalmasın! 1 tabakla formu yakalayın, diyetlerin yıldızıGünlük öğünlerinizi seçerken sağlıklı olanları tercih etmek istiyor olabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek tercih etmek istiyorsanız tavuklu salataya ne dersiniz? Birazdan vereceğimiz tarif bugüne dek denediğiniz tüm tavuklu salataları size unutturacak!
Hazır fide almadan yetiştiriliyor! Balkonda kıtır kıtır salata, pet şişede sera etkisiSalatalık, yaz sofralarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak hazır fide almak yerine kendi fidelerinizi yetiştirmek hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı olabilir. Bu yöntemi denemek için tohumları doğrudan bahçede çimlendirerek hızlıca fide oluşturmanın pratik bir yolu olduğunu biliyor muydunuz?
Buzdolabına girince kendini salıyor! Soğanı mahveden hata, ne tadı kalıyor ne vitaminiMutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan soğan, çorbalardan salatalara, yemeklerden soslara kadar her şekilde kullanılır. Ancak, bu çok yönlü sebzeyi yanlış yerde saklamak, hem lezzetini hem de ömrünü ciddi şekilde etkiler. Gıda uzmanı ve Little House Living kitabının yazarı Melissa Alink, saklama koşullarıyla ilgili bazı detaylara yer verdi.
YARIN RAFLARDA SATIŞA ÇIKIYOR! 🛒 25 Nisan BİM aktüel kataloğunda bu hafta Cuma hangi ürünler satışa çıkacak? Işıklı Şarjlı Süpürge, Çapa Makinesi, TV, 4 Bölmeli Derin Dondurucu, Şarjlı Doğrayıcı...BİM 25 Nisan aktüel kataloğu yarın mağaza raflarında satışa sunulmaya hazırlanıyor. Her hafta farklı ürün seçeneklerinin yer aldığı BİM aktüel kataloglarında yer alan ürünler vatandaşların yakın takibinde yer almaya devam ediyor. Haftanın son BİM aktüel kataloğu 25 Nisan Cuma raflarda satışa çıkacak. Satışa sunulacak ürünler arasında bu hafta Çapa Makinesi, 9 Parça Tencere Seti, 4 Bölmeli Derin Dondurucu, Mini Buzdolabı, Krep Tava, Porselen Fincan Takımı, Cam Salata Kasesi ve daha birçok ürün yer alıyor. İşte BİM 25 Nisan aktüel kataloğunda yer alan ürünlerin tam ve eksiksiz listesi...
Domatesi, biberi şipşak kurutuyor! Güneş olmasa da olur, kışın 'oh be' dedirtiyorKurutulmuş domates ve biber, yemeklere eşsiz bir tat katar, salatalardan çorbalara, soslardan kahvaltılıklara kadar geniş bir kullanım alanına sahip. Ancak kurutma yöntemleri, özellikle güneş altında kurutma, zaman alıcı ve hava koşullarına bağımlı olabilir. Bu iki yöntemi kullanarak domates ve biberleri hızlı bir şekilde kurutabilirsiniz.
Salata ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.