Salata

Salata

Son dakika salata haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salata gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salata haber sayfamızda...

Salata

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.089 salata haberi bulunmuştur.
Nilsu Berfin Aktaş yeni aşkıyla yakalandı! İşte ilk kare
Nilsu Berfin Aktaş yeni aşkıyla yakalandı! İşte ilk kareOyuncu Nilsu Berfin Aktaş, kariyeri ve aşk hayatıyla magazin gündeminde yer almaya devam ediyor. Aktaş, gittiği tatilde yeni sevgilisi Tolga Aykut ile objektiflere yakalandı.
5.07.2025Cadde
İçi filizlenen domates yenir mi? Kafanız hiç karışmasın, önce kokusuna bakın
İçi filizlenen domates yenir mi? Kafanız hiç karışmasın, önce kokusuna bakınDomates, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Salatalardan soslara, çorbalardan sandviçlere kadar hemen her yemekte kendine yer bulur. Ancak bazen bir domatesi kestiğinizde beklenmedik bir manzarayla karşılaşabilirsiniz. Filizlenen domatesleri tüketip tüketmeme konusunda kararsız kaldıysanız, bu detaylara dikkat edebilirsiniz.
30.06.2025Püf Noktası
Salata 1 gün önceden yapılır mı? Türüne göre değişiyor, sos tuz kadar etkili
Salata 1 gün önceden yapılır mı? Türüne göre değişiyor, sos tuz kadar etkiliSalatalar, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de renkli bir seçenek sunan salatalar, hazırlanma zamanına göre tazeliklerini koruyabilir ya da kaybedebilir. Peki bu durumda salatalar bir gün önceden yapılır mı?
25.06.2025Püf Noktası
Ocağı batırmadan köz patlıcan keyfi! Mangalı aratmıyor, işareti kabuğundaymış
Ocağı batırmadan köz patlıcan keyfi! Mangalı aratmıyor, işareti kabuğundaymışYazın közlenmiş patlıcan salatası harika bir fikir olsa da, patlıcan közlerken ocağın perişan halini düşününce pek çok kişi vazgeçmeyi düşünür. Üzülmeyin çünkü ocağı batırmadan ya da evi duman altı etmeden patlıcan közlemenin pratik ve püf noktaları var! Peki ama bunlar neler?
24.06.2025Püf Noktası
Ne musakka ne kızartma! Patlıcanın en güzel hali bu tarifte, sadece 157 kalori
Ne musakka ne kızartma! Patlıcanın en güzel hali bu tarifte, sadece 157 kaloriYaz sofralarının vazgeçilmezi olabilecek bir salata tarifiyle geldik. Mangal yakılan zamanlarda közde patlıcanlar pişirilip yapıldığında lezzeti iki katına çıkabilir. Ancak bu salatadan canınız çektiğinde illa mangala da gerek yok. Fırında ya da ocakta pişirerek de bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Sosuna ekmek banmalık, lezzeti hafif ve doyurucu közlenmiş patlıcan salatasına ilişkin tüm detaylar haberimizde!
20.06.2025Püf Noktası
Salatayı tarladan toplamış gibi tazecik yapıyor! Bastırıp 5 dakika bekletin, tadı leziz
Salatayı tarladan toplamış gibi tazecik yapıyor! Bastırıp 5 dakika bekletin, tadı lezizSalatanın taze kalması için yapılacaklar söz konusu olduğunda 1’den fazla hamle öne çıkar. Çoğu zaman onları canlı tutmanın yolu ‘buzdan’ geçse de, ‘buzluk’ bunun için en kötü fikirdir. Peki ama buz iyi gelirken buzluk neden salatalara iyi gelmez? Yeşillikleri yaşatan ve onları ilk günkü gibi taptaze tutan işlemleri haberimizde anlattık!
17.06.2025Püf Noktası
Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli
Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeliTahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.
12.06.2025Genel Sağlık
Komşuda biftek fiyatına Türkiye’de hamburger
Komşuda biftek fiyatına Türkiye’de hamburgerYunanistan’daki mekânların yiyecek ücretlerinin Türkiye’deki tatil beldelerine göre biraz daha ucuz olduğu görülürken, euro kurunun sürekli yükselmesi nedeniyle iki yerdeki ücretler el yakıyor.
11.06.2025Ekonomi
Davetsiz misafir, piknik için birebir tarif! 15 dakikada kısır hazır, hafif ve lezzetli
Davetsiz misafir, piknik için birebir tarif! 15 dakikada kısır hazır, hafif ve lezzetliHem hafif hem de doyurucu yapısıyla pikniklerde, misafirliklerde ya da evde keyifli bir atıştırmalık olarak sofraları süsleyen kısır pratikliği ve damak çatlatan tadıyla her ortamda kendine yer bulur. Eğer vaktiniz kısıtlıysa, bu hızlı kısır tarifini hazırlayabilirsiniz.
10.06.2025Püf Noktası
Marul günlerce taze kalacak! Marulun solmasını önleyen yöntem
Marul günlerce taze kalacak! Marulun solmasını önleyen yöntemTaze, çıtır çıtır bir marul salatanın vazgeçilmezidir. Ancak marketten ya da pazardan alınan marul birkaç gün içinde solmaya ve yumuşamaya başlar. Bu durum hem israf yaratır hem de yemek keyfini bozar. Neyse ki, marulun günlerce taze kalmasını sağlayan, doğal ve etkili yöntemler var.
10.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Tıp uzmanları, bayram sofrası tavsiyelerini Milliyet’e açıkladı: Fazla doyma kalbini kırma
Tıp uzmanları, bayram sofrası tavsiyelerini Milliyet’e açıkladı: Fazla doyma kalbini kırmaDİDEM SEYMEN - EREN KOCA/HABER MERKEZİ- Medipol Hastanesi’nden Prof...
6.06.2025Gündem
Cacık bu tarifle topak topak olmuyor! Boğaz ferahlatan lezzet, tülbentle süzün
Cacık bu tarifle topak topak olmuyor! Boğaz ferahlatan lezzet, tülbentle süzünTürk mutfağının sevilen lezzetlerinden cacık, yaz sıcağında serinletir ve her yemeğin yanında tamamlayıcı bir tat sunar. Ancak tam kıvamında, ne çok sulu ne de çok yoğun bir cacık yapmak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte püf noktaları.
27.05.2025Püf Noktası
Bir yiyen kolesterol nedir bilmiyor! Damarların süpürgesi, salatada şahane
Bir yiyen kolesterol nedir bilmiyor! Damarların süpürgesi, salatada şahaneYüksek kolesterol, günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunu. Kötü kolesterol (LDL) seviyelerindeki artış, kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı gibi ciddi problemlere yol açabilir. Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük ama etkili değişiklikler ve sağlıklı bir yaşam tarzı, kolesterol seviyelerinizi kontrol altına almanıza yardımcı olabilir. Uzmanlar, bu 4 besinin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
'Yeşil mercimek pişmiyor!' diyorsanız bu yöntemi uygulayın... Pamuk gibi oluyor
'Yeşil mercimek pişmiyor!' diyorsanız bu yöntemi uygulayın... Pamuk gibi oluyorYeşil mercimek, lif ve protein açısından zengin, oldukça besleyici bir bakliyat türüdür. Ancak mutfakta en sık karşılaşılan sorunlardan biri, yeşil mercimeğin bir türlü yumuşamaması, sert kalmasıdır. Özellikle zamanı kısıtlı olanlar için bu durum hem zaman kaybı yaratır hem de istenilen lezzetin yakalanmasını engeller. Peki ama neden bazı yeşil mercimekler ne kadar kaynatılırsa kaynatılsın pamuk gibi yumuşamaz? Cevap, mercimeğin tazeliğinde, pişirme yönteminde ve ön hazırlık adımlarında gizli olabilir.
23.05.2025Bilgi Rehberi
Kan depolarını fulleyen besin! Günlük demir ihtiyacını karşılıyor
Kan depolarını fulleyen besin! Günlük demir ihtiyacını karşılıyorVücudumuzun sağlıklı işleyişi için oksijenin her hücreye taşınması büyük önem taşır. Bu sürecin başrol oyuncusu ise kandaki hemoglobin proteini sayesinde gerçekleşir. Hemoglobin üretimi için ise demir minerali olmazsa olmazdır. Günümüzde birçok kişi farkında olmadan demir eksikliği yaşamaktadır. Halsizlik, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilen bu durum, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Bu nedenle demir içeriği yüksek, doğal kaynaklı besinlerin günlük beslenme düzenine dahil edilmesi hayati önem taşır.
21.05.2025Bilgi Rehberi
Limon mu, sirke mi? Salata için doğru asidi seçin, kilo vermek isteyenler için birebir
Limon mu, sirke mi? Salata için doğru asidi seçin, kilo vermek isteyenler için birebirSofraların vazgeçilmezi salatalar, çeşitli sos karışımlarıyla çok daha lezzetli olur. Sirke ve limon gibi besinler tat katmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımıza da oldukça fayda sağlar. Peki, hangisi daha sağlıklı?
20.05.2025Püf Noktası
İkram edilenlere ‘hayır’ demek zorunda değilsiniz
İkram edilenlere ‘hayır’ demek zorunda değilsinizDiyet yaparken sosyal hayattan geri kalmak zorunda değilsiniz. Kahvaltı davetleri veya gün sofraları artık diyetin düşmanı değil. Yasaklar yerine dengeyi merkeze alan bir beslenme planıyla hem kilo verebilir hem de keyifli sofralarda yerinizi alabilirsiniz.
17.05.2025Pazar
Dibine çöken tahinleri çöpe atmayın! Katılaşmış tahini anından sıvılaştıran yöntem
Dibine çöken tahinleri çöpe atmayın! Katılaşmış tahini anından sıvılaştıran yöntemTahin, sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Kahvaltıdan tatlılara, salata soslarından humusa kadar birçok tarifin başrol oyuncusu. Ancak zamanla kavanozun dibinde biriken, katılaşan tahin ne yazık ki çoğu zaman çöpe gidiyor. Oysa bu değerli besini atmak yerine doğal bir yöntemle yeniden eski akışkan kıvamına getirmek mümkün!
12.05.2025Bilgi Rehberi
Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş
Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmişBalık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.
Yeşilliklerin daha uzun süre solmadan kalmasını sağlıyor! Ispanak, marul, maydanozlar haftalarca capcanlı kalacak
Yeşilliklerin daha uzun süre solmadan kalmasını sağlıyor! Ispanak, marul, maydanozlar haftalarca capcanlı kalacakMutfakta en çok israf edilen ürünlerin başında taze yeşillikler geliyor. Pazardan veya marketten alınan ıspanak, marul, maydanoz gibi sebzeler birkaç gün içinde soluyor, sararıyor ve tüketilemeden çöpe gidiyor. Ancak sosyal medyada yayılan yeni bir yöntem, yeşilliklerin haftalarca capcanlı kalmasını sağlıyor. İşte herkesin kolayca uygulayabileceği o pratik detaylar…
5.05.2025Bilgi Rehberi
Türk mutfağı klasikleri dünyaya tanıtılacak
Türk mutfağı klasikleri dünyaya tanıtılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası”nın bu yılki konsepti “Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” olacak.
4.05.2025Eğitim
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandı
İstanbul’da Nisan ayında en çok limon pahalandıİstanbul’da Nisan ayında limon yüzde 43,97 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Patlıcan ise yüzde 41,15 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
2.05.2025Ekonomi
Olgun avokadoyu 10 metre öteden seçeceksiniz! Sapı ele veriyor, hafifçe sıkın
Olgun avokadoyu 10 metre öteden seçeceksiniz! Sapı ele veriyor, hafifçe sıkınAvokado, sağlıklı yağları ve çok yönlü kullanımıyla sofraların gözde besinlerinden biri. Salatalardan sandviçlere, smoothielerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede kullanılan avokado, doğru seçildiğinde lezzetini tam anlamıyla ortaya koyar. Ancak tam kıvamında, olgun bir avokado bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Gelin, püf noktalarını öğrenelim.
1.05.2025Püf Noktası
Marul hemen soluyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemle günlerce taze kalacak
Marul hemen soluyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemle günlerce taze kalacakMarul, sebze ve salata severlerin sofralarından eksik etmediği bir yeşillik. Ancak doğru saklanmadığında hızla soluyor, yaprakları kararıyor ve çürüyor. Peki marulun günlerce tazeliğini korumasını nasıl sağlayabilirsiniz? İşte mutfak uzmanlarının önerdiği doğal yöntemler!
29.04.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Salata ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.