Geri Dön

Hindi sarma tarifi

Yılbaşı için sebzeli hindi sarma önerisi...

Hindi sarma tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kemiksiz hindi
Fasulye
Havuç
Kırmızıbiber
5 kurutulmuş domates
Sivri biber
Soğan
Sarımsak
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
Dilediğiniz baharatlar

Hindi Sarma Nasıl Yapılır?

Taze fasulyeyi ayıklayıp dörde bölün ve biraz diri kalacak şekilde haşlayın.

Tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika soteleyin.

Sarımsakları ve jülyen şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin.

Rendenin iri tarafıyla rendelediğiniz havucu, taze fasulyeyi, tuzu, karabiber, kekiği ve doğradığınız kurutulmuş domatesi de ilave edin.

Sebzeler biraz diri kalacak şekilde soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hindi etini tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Hazırladığınız harcı kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Kenarının açılmaması için fırın ipi ile bağlayın.

Tereyağını tavada eritin. üzerine hindi sarmayı ekleyip yüksek ateşte her tarafını kızartın.

Fırın tepsisine alın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine paylaştırın.

Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.

Folyoyu açıp fırında 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın.

İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber