Gündem SGK Borç Sorgulama, GSS ve Bağ-Kur Borcu Sorgulama

SGK Borç Sorgulama, GSS ve Bağ-Kur Borcu Sorgulama

24.03.2015 - 09:24 | Son Güncellenme:

SGK, GSS VE BAĞ-KUR prim borç sorgulama işlemlerinizi artık online bir şekilde de yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve SGK borç sorgulama işlemi hakkında detaylar haberimizde!

SGK Borç Sorgulama, GSS ve Bağ-Kur Borcu Sorgulama

Online olarak yapılan işlemlerin sayısı günümüzde oldukça artmaktadır. Bu işlemlerin artması ile birlikte artık bir çok kurum ve kuruluş online olarak hizmet sunma çalışmalarına girişmiştir. Hızla gelişen ve kullanımı yayılan online işlemlere kayıtsız kalmak istemeyen kurumlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte artık sizde SGK borcunuz hakkında sorgulama yapabilirsiniz. Biz size bu yazımızda SGK borç sorgulama işlemi hakkında bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

SGK borç sorgulama işlemini iki farklı yoldan yapabilirsiniz. İlk yol olarak ise E-Devlet üzerinden şifre ile yapacağınız sorgulamayı anlatacağız. Eğer sizde şifre ile E-Devlet üzerinden SGK borç sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız. Bundan sonra açılacak olan sayfada sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise sorgulama işlemini yerine getiremezsiniz. E-Devlet şifresi sahibi olmak ise oldukça basittir. Tek yapmanız gereken size en yakın PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesine gittikten sonra veznede çalışan personelden E-Devlet şifresi talebinde bulununuz. Şifre talebinizi yaptıktan sonra veznedar sizden TC kimlik numaranızı ve 2 TL işlem ücreti istenecektir. Daha sonra ise TC kimlik numaranıza tanımlanmış kapalı zarf içinde E-Devlet şifreniz size verilecektir. Bu şifreyi sisteme girdiğiniz zaman sizden güvenliğiniz için yeni bir şifre belirlemeniz istenecektir. Yeni şifreyi belirledikten sonra belirlediğiniz şifreyi bir yere not etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü şifrenizi unuttuğunuz zaman yeni şifre için PTT gittiğinizde işlem ücreti 10 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK borç sorgulaması için başvuracağınız bir diğer yol ise şifresiz olarak yapabileceğiniz online tahsilat işlemidir. Biz sizlere bu yazımızda daha çok tercih edilmesinden ve pratik bir yol olmasından dolayı online tahsilat işlemini anlatacağız.

Online tahsilat işlemi için ilk olarak onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılan sayfada karşınıza web tahsilat yazılı kutucuk çıkacaktır. Bu kutucuk içerisinde borç sorgulama başlığı karşınıza çıkacaktır. Bu bölümü de bulup açtıktan sonra sizden birkaç bilgiyi girmeniz istenecektir. Bu bilgiler sorgu türü, sorgu tipi, sicil no ve güvenlik kodudur. Bu alan açıldıktan sonra sorgu türü yazan alana SSK’ya bağlı iseniz 4A, BAĞ-KUR’ a bağlı iseniz 4B ve Emekli Sandığı’na bağlı iseniz 4C seçeneğini belirleyiniz. Bu işlemi de eksiksiz olarak yaptıktan sonra sorgu tipi yazan alanı da yine aynı şeklide doldurdunuz. Sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak yerine girdikten sonra son olarak borç sorgula butonuna basarak sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer SGK borç sorgulaması dışında Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini de yerine getirmek istiyorsanız yine açılan sayfada diğer borçlar yazana alana tıklayınız. Daha sonra sorgulama tipi yazan alanda GSS prim başlığını seçiniz. Bu işlemi de yaptıktan sonra SGK borç sorgulamada istenilen adımları yine aynı sıra ile yerine getirerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Görüldüğü gibi SGK borç sorgulama işlemini kolay ve rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz.