Gündem SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulamalarınızı Buradan Yapabilirsiniz

SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulamalarınızı Buradan Yapabilirsiniz

15.03.2015 - 15:47 | Son Güncellenme:

Emekli maaşınızı nasıl hesaplayacağınızı öğrenmek için sizler için hazırladığımız haberimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

SGK Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulamalarınızı Buradan Yapabilirsiniz

Eğitim yaşantımızın başlaması ile girmiş olduğumuz hayat koşuşturması, bir meslek edinip, çalışmaya başlamamız ve ardından gelen emekli olacağımız tarihe kadar devam etmektedir. Bu durumda, emeklilik durumunun gerçekleşmesi için, ilk aşamada, sigortalı olarak bir işe başlamanız gerekmektedir. Ya da kendi imkanlarınız dahilinde, emeklilik için gerekli olan belli bir miktar priminizi ödemeniz gerekmektedir. Emeklilik maaşı, rahat ve sağlıklı bir yaşlılık süreci için oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Sizler için düzenlemiş olduğumuz bu yazımıza göz gezdirerek, emeklilik maaşınızın ne miktar olduğunu öğrenebilirsiniz.

Hız ile gelişen teknoloji sayesinde her geçen gün hizmete sunulan uygulamalardan, biri de devletin Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile oluşturmuş olduğu, emekli maaşı sorgulaması ve emekli maaşı hesaplaması uygulamalarıdır. Şimdi emekli maaşı sorgulamasının nasıl yapıldığını anlatalım;

SGK Emekli Maaşı Sorgulama

SGK emekli maaşı sorgulama işlemi, SGK’nın, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) birimleri için aynı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Bu emekli maaşı sorgulaması işlemi, e-devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile ya da ESGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi

Önce, sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan e-devlet sayfasında bulunan ve Kimliğimi Şimdi Doğrulayazan bölüme geliniz. Bu bölüm kimlik doğrulaması işlemi için düzenlenmiştir. Daha sonra burada, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazarak ve Sisteme Giriş Yapyazan bölümü tıklayarak e-devlet sistemine giriş yapınız. Daha sonra açılan bu sayfada, E-Hizmetlerşeklinde bulunan alanı tıklayınız ve bu bölümden, SGKyazan bölüme geliniz. Devamında açılan tabloda bulunan, SSK (4A), Emekli Sandığı (4C) ve Bağkur(4B) kurumlarından bağlı olarak çalıştığınız kurumunuzu seçiniz.

E-SGM ile yapılan SGK emekli maaşı sorgulaması işlemi

Emekli maaşı sorgulama işleminizi başlatmak için ilk aşama olarak, SGK web sayfasından, E-SGM hizmet sorgulama ekranına giriniz.Buyeni sayfada bulunan bölümlere, uyruğunuzu, T.C kimlik numaranızı, nüfusuna kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı ve doğum yılınızı yazınız.Devamında, bağlı olduğunuz kurumunuzu işaretleyiniz. En son aşama olarak ise Sorgulayazan bölümüişaretleyiniz.

Şimdi de, SGK’nın emekli maaşı hesaplaması sistemini ve nasıl kullanılacağını anlatalım;

SGK Emekli Maaşı Hesaplama

SGK’nın alt kollarından her biri için farklı şekillerde düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplaması sistemi, aşağıda anlattığımız şekilde yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Buna göre, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için emeklilik maaşı hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır;

4A (SSK) kurumuna bağlı olan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması

Öncelikle, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Burada yeni açılmış olan sayfada bulunan;SSK Sicil Numarası, T.C. Kimlik Numarası, Baba Adı, Nüfus İlve Doğum Tarihişeklinde düzenlenmiş olan bölümleri doldurunuz.

Daha sonra, burada bulunan ve SGK’nın SSK (4A) birimi için düzenlemiş olduğu emekli maaşı hesaplaması sistemine giriniz.

Son aşama olarak, Sorgulaseçeneğine tıklayınız.

4B (Bağkur) kurumuna bağlı olan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması

Öncelikle, SGK’nın web sayfasından, Bağkur (4B) için düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplaması sitemine giriş yapınız.

Ardından burada bulunan bölümlere, T.C kimlik numaranızı ve bağlı olarak çalıştığınız kurumunuzu doldurunuz.

Daha sonra sayfada bulunan resimdeki harf ve rakamları güvenlik kodu yazan bölüme yazınız.

Haberin Devamı

En son aşama olaraksorgulayazan bölümü işaretleyiniz.

4C (Emekli Sandığı) kurumuna bağlı olan vatandaşlar için emeklilik hesaplaması

Öncelikle, SGK’nın web sayfasından, Emekli Sandığı (4C) kurumu için düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplaması sistemine giriş yapınız.

Burada açılan yeni sayfada bulunan ve Derece, kademe ve ek gösterge, makam, temsil ve görev tazminatşeklinde yazan kısımları doldurunuz ve ardından;

Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı ve aylık aldığınız tarih bilginizi de ilgili alanlara yazınız.

Son aşama olarak da, hesaplamayazan seçeneğe tıklayınız.