Gündem SGK GSS borç sorgulama şifresiz yapılıyor mu?

SGK GSS borç sorgulama şifresiz yapılıyor mu?

30.04.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemini yaparak borcunuz var mı öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama şifresiz yapılmıyor? Peki GSS borç sorgulama nasıl yapılıyor? Ayrıntıları haberimizde.

SGK GSS borç sorgulama şifresiz yapılıyor mu

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile artık her alanda online olarak internet üzerinden işlem yapmak çok kolay ve pratik bir hal almıştır. Teknolojinin gelişmesi ile insanların hayatları çok kolaylaşmıştır ve de işlemlerini yaparken vakit kaybı yaşanmayı önlemiştir. Sizler için sağlık alanında yapılmış olan bir yeniliği internet sistemi üzerinden bahsedeceğiz. İnternet yardımı ile bir çok işlemlerimizi gerekli kurum binalarını gitmeden sadece dakikalar alan işlemler ile yapmamız mümkün olmaktadır. İnternet yardımı ile bir çok işlemlerimizi online bir şekilde yapmamız mümkün olmuştur. İnternet bankacılığı, sosyal medya, eğitim ve öğretim uygulamaları ve de geçtiğimiz dönemlerde uygulamaya geçen internet üzerinden devlet dairesi işlemleri de eklenmiş durumdadır.

Haberin Devamı

· SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ! (

· GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/gss-borc-sorgulama/)

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet dairesi işlemlerimizi en kapsamlı ve güvenli bir şekilde e- devlet kapısı ile yapmamız mümkün olacaktır. e- devlet sistemi oldukça kullanışlı, pratik ve güvenli bir sistemdir. Sistem üzerinden bir çok devlet dairesi ile ilgili olan işlemlerimizi yapabilmekteyiz. e- devlet sistemi sayesinde işlemlerimizi gerekli kurumlara giderek sıra beklemekten kurtulmuş bulunmaktayız e- devlet sistemi üzerinden internet yardımı ile işlemlerimizi sadece dakikalar sürerek yapabilmekteyiz. Sağlık sektörü artık günümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Sağlık sektörü insan hayatı için çok önemlidir ve bu alandaki yenilikler geliştirilmiş bulunmaktadır. Bu yenilikler ile insan hayatının daha kolay bir hal almasını sağlamış ve de daha iyi bir hizmet gündeme gelmiştir. Sağlık sektöründe yapılmış olan yeniliklerden en önemlisi sigortadır. Sigorta insanlar için sağlık alanında en büyük güvence sağlamaktadır. Günümüzde devletin vatandaşlara sağlamış olduğu en kapsamlı sigorta GSS yani Genel Sağlık Sigortadır. GSS yani Genel Sağlık Sigortası 18 yaşının altında olan bireylere ülke genelinde sağlanmakta olan bir sigorta çeşididir. E- devlet üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama için E- devlet sistemine internet üzerinden tıklamanız gerekmektedir. GSS borç sorgulama için e- devlet sistemine giriş yapmalısınız giriş yapmak için ise bir e- devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. GSS borç sorgulama için E- devlet şifresine sahip değil iseniz sizlere en yakın bir PTT şubesine gidip TC. kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti vererek sizlere özel bir kapalı zarf ile bir e- devlet şifresi almanız mümkün olacaktır. GSS borç sorgulama için E- devlet sistemine giriş yapmanız için aldığınız e- devlet şifresi ve de tc kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz. E- devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ise GSS borç sorgulama ile ilgili sayfaya tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra ekranda çıkacak olan güncel borç bilginizi görmeniz mümkün olacaktır. Bu şekilde GSS borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E- devlet sistemi üzeriden dakikalar süren işlemler sayesinde çok fazla vakit kaybı yaşamadan işlem yapabilmek mümkün olacaktır. Diğer türlü ilgili kurumlara giderek saatler süren sıra bekleme ve işlem süresi ile çok fazla vakit kaybı yaşayabilirsiniz.

Yazarlar