Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

11.12.2017 - 12:01 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, sigortalıların prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu belgeye denir. Hizmet dökümü ile sigortalı gün sayısı, sigortanın hangi aylarda ödendiği ve çalışılan şirket bilgilerine ulaşılabilir. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümünde hangi bilgiler yer alır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, e-Devlet uygulamasından alınır. Uygulamaya turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. e-Devlet’te iki binin üzerinde hizmet ile 35 milyondan fazla kullanıcı bulunur. e-Devlet ile SGK hizmet dökümü dışında öğrenci belgesi sorgulama, askerlik belgesi sorgulama, araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve hava tahmini sorgulama gibi işlemler de yapılabilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

SGK hizmet dökümü, sigorta ve prim bilgilerinin sorgulandığı belgedir. 4A, 4B ve 4C olarak sigortalıların bağlı bulundukları yere göre üç bölüme ayrılır. 4A hizmet dökümü Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar tarafından, 4B hizmet dökümü Bağ-Kur’a bağlı olanlar tarafından ve 4C hizmet dökümü Emekli Sandığı’na bağlı olanlar tarafından alınabilir.
SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?
e-Devlet üzerinden yapılacak SGK hizmet dökümü sorgulama ile ulaşılabilecek bilgiler;
- Sigortalıya ait temel bilgileri
- Sigortalı olarak çalışılan gün sayısı
- Sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgisi
- Primlerin ne zaman ödendiği bilgisi
- İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri
- Çalışılan şirket bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden e-Devlet’e giriş yapılarak alınır. Kullanıcılar giriş için; e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilirler.
e-Devlet’e giriş için en fazla tercih edilen seçenek, e-Devlet şifresidir. Şifre, herhangi bir PTT şubesinden alınabilir. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. Kurumlar listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu menüsünde bulunan 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantıları ile sorgulama gerçekleştirilebilir. İsteyen kullanıcılar SGK hizmet dökümünü yazıcıdan çıktı olarak da alabilirler. Ana sayfada bulunan arama kutucuğuna hizmet adı yazılarak da daha hızlı işlem yapılabilir. e-Devlet’te kullanıcılar tarafından en fazla işlem yapılan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelir. Uygulama üzerinden adres ve banka değişikliği de yapılabilir. Emekli aylığı ve borç durum bilgileri de sorgulanabilir.
Bunlar dışında; ilaç kullanım süresi, optik çam ve çerçeve, muayene katılım payı gibi bilgilere de erişim sağlanabilir.