Gündem SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

19.01.2018 - 14:23 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü, sigortalılara ait prim ve sigorta bilgilerini içerir. Hizmet dökümü ile sigortanın hangi günlerde ödendiği, çalışılan şirket bilgisi ve sigortalı gün sayısı gibi bilgiler yer alır. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hizmet dökümü ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır

SGK hizmet dökümü, e-Devlet uygulamasına turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılarak alınır. e-Devlet, 2500’e yakın hizmet ile 35 milyon kullanıcıya hizmet verir. e-Devlet uygulamasında SGK hizmet dökümü sorgulama dışında; askerlik belgesi, öğrenci belgesi, mobil hat, hava tahmini, araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve tapu bilgileri sorgulama gibi farklı kurumlara ait işlemler de yapılabilir. SGK hizmet dökümü üzerinden primlerin ve sigortanın hangi aylarda ödendiği bilgilerine ulaşılabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden alınır. e-Devlet uygulamasına giriş için e-Devlet şifresi dışında; T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçenekleri bulunur. Kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen seçenek, e-Devlet şifresidir. e-Devlet şifresi olmayanlar, herhangi bir PTT şubesinden 2 Türk Lirası ücret karşılığında alabilirler. e-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısından Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü açılır. Menüden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantıları ile sorgulama yapılabilir. SGK hizmet dökümü, yazıcıdan çıktı olarak da alınabilir.

e-Devlet uygulaması ile en fazla işlem yapılan kurum, Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. En fazla işlem yapılan hizmet, 4A hizmet dökümü sorgulamadır. Uygulama üzerinden banka ve adres değişiklikleri de yapılabilir. Borç durumu ve emekli aylığı sorgulanabilir. Bu işlemler dışında; muayene katılım payı, ilaç kullanım süresi, optik ve cam çerçeve bilgileri de görülebilir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜNDE YER ALAN BİLGİLER

Sigortalı kişilerin bağlı bulundukları yere göre SGK hizmet dökümü; 4A, 4B ve 4C olarak ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilirler. SGK hizmet dökümü ile ulaşılabilecek bilgiler;

- Sigortalının temel bilgileri
- İlk defa girilen işin giriş, çıkış tarihleri
- Sigortalı çalışılan gün sayısı
- Primlerin ödenme tarihleri
- Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi
- Çalışılan şirkete ait bilgiler

Yazarlar