Gündem SGK Hizmet Dökümü Sayesinde İlk Sigorta İşe Giriş Tarihinizi Öğrenin!

SGK Hizmet Dökümü Sayesinde İlk Sigorta İşe Giriş Tarihinizi Öğrenin!

13.02.2015 - 08:08 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü uygulaması SGK tarafından geliştirilen en önemli uygulamalardan bir tanesidir. SGK hizmet dökümü uygulamasını kullanmanız için edinmeniz gereken bilgileri sizler için derledik.

SGK Hizmet Dökümü Sayesinde İlk Sigorta İşe Giriş Tarihinizi Öğrenin

Gelişen teknoloji ve internet ile birlikte Türkiye'de bunu en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. T.C. kimlik numarası ile birlikte artık SGK hizmet dökümünüzü, prim borcunuzu, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumların işlemlerini yapabilmekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü ile birlikte bağlı olduğunuz SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumlarda ne zaman işe başladığınızı, işe giriş bilgilerinizi, ilk sigortalı iş tarihinizi, sigortalı çalıştığınız gün sayısı, primlerinizin yatırılıp yatırılmadığını çok kolaylıkla öğrenebilmekteyiz. SGK hizmet dökümü bu 3 kurum içinde aynı şekilde alınabilir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SGK hizmet dökümü belgesi için artık devlet kurumlarında saatlerce sıra beklememize gerek yok. Gelişen internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabiliriz.

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü alabilmek için ilk önce yapmanız gereken ilgili internet sayfasını açmak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurmuş olduğu E-SGM sayfasına giriş yapmalısınız. T.C. linkini tıkladıktan sonra karşımıza çıkan sayfaya T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum tarihiniz, cilt numarası gibi kimlik bilgileri girilmelidir. Bu işlemlerin ardından güvenlik kodunu da girdiğimiz zaman E-SGM uygulamasına giriş yapmış bulunuyoruz. Açılan sayfada SGK hizmet dökümüne erişebilmek için üst tarafta bulunan hizmet sekmesini tıklanmalıdır. Alt tarafa açılan seçeneklerden 4A hizmet bilgisi seçeneğini tıkladığımız zaman karşımıza SGK hizmet dökümü gelmektedir. Eğer bu belgeyi indirmek isterseniz de sayfanın sağ kısmında PDF yazan yere tıklayarak bilgisayarımıza indirebiliriz.

Haberin Devamı

SGK hizmet belgesine ulaşmanın bir başka yolu da vardır. Eğer E-devlet şifrenizi biliyorsanız internet sayfasından E-Devlet resmi internet sitesine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile birlikte E-Devlet şifrenizi de girdikten sonra SGK hizmet dökümüne ulaşmış olursunuz.