Gündem SGK Hizmet Dökümü Sayesinde SSK Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın!

SGK Hizmet Dökümü Sayesinde SSK Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın!

14.02.2015 - 12:58 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü almak birçok bilgiye sahip olmanız için sizlere yardımcı olacaktır. SGK hizmet dökümü aldıktan sonra emeklilik yaşınızı hesaplayabileceğiniz gibi, toplam prim gün sayınızı, toplam prim kazancınızı, ilk işe girdiğiniz tarihi, işten çıktığınız tarihi ve birkaç bilgiyi daha öğrenebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Sayesinde SSK Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

SGK hizmet dökümü 3 kurum için de geçerli bir yapıdır. SGK hizmet dökümü sayesinde SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. Hizmet dökümü alma işlemini daha önceden Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ziyaretiniz sonucunda alabilmekteydiniz. Ancak geliştirelen teknoloji ve uygulamalar sayesinde internet üzerinden basit birkaç işlem sonucunda hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilirsiniz. Hizmet dökümü almak için iki yol vardır. Bunlardan biri E-SGM üzerinden yapılan sorgulama diğeri de E-Devlet üzerinden yapılan sorgulamadır. İki yolla da hizmet dökümü almak artık çok kolay.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SGK SORGULAMA

HASTANE RANDEVU

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemlerde E-Devlet şifresi, mobil imza ya da elektronik imza seçeneklerinden herhangi bir tanesine sahip olmanız gerekir. Bize göre en basit yöntem olan E-Devlet şifresini seçmenizde fayda vardır. Çünkü E-Devlet şifresini PTT şubelerinden başvuru sonucunda alabileceğiniz gibi sadece tek bir kez ücret ödeyeceksiniz. Elektronik imza ve mobil imza almak hem uzun hem de ücretli bir yapıdır.

E-Devlet şifremi aldım daha sonra ne yapacağım diyorsanız size verdiğimiz linke tıklamalısınız. Açılacak olan sayfada bağlı olduğunuz kurumun bağlantı adresine tıklayınız ve kimlik doğrulaması yapınız. Daha sonra aldığınız ya da daha önceden var olan E-Devlet şifrenize birlikte T.C. kimlik numarasını girip sisteme girişinizi gerçekleştiriniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra istediğiniz bilgilere ulaşabilir ve hizmet dökümünüzü alabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-SGM sistemi üzerinden yapılacak işlem ise daha basittir. Burada sadece kişisel bilgileriniz sizden istenecektir. Ancak uyruğunuza göre yapacağınız işlemler farklılık gösterecektir. Bu işlemler T.C. uyruğuna göre; T.C. kimlik numarasını, nüfusta kayıtlı olan ili, doğum yılını, cilt numarasını girmektir. Yabancı uyruğa göre işlemler; T.C. kimlik numarası, ikamet tezkere numarasını ve doğum yılını girmektir.

Uyruğunuza göre işlem yaptıktan sonra güvenlik kodunu girip bilgileri sorgula butonuna tıklayarak sisteme giriş yapınız. Daha sonra hizmet sekmesinden SSK veya BAĞ-KUR'dan hangisine bağlıysanız onu seçip işleminizi tamamlayınız.