Gündem SGK hizmet sorgulama ile SSK sigorta dökümü nasıl öğrenilir?

SGK hizmet sorgulama ile SSK sigorta dökümü nasıl öğrenilir?

05.10.2015 - 09:25 | Son Güncellenme:

SSK sigorta prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapabilmek ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK hizmet sorgulama ile SSK sigorta dökümü nasıl öğrenilir

Tempolu bir hayata sahip olan bizler çok fazla bir zamana sahip değiliz. Bu sahip olamadığımız zaman çerçevesi içinde birçok halletmemiz gereken sorunlar da çıkabilir. İşlerimiz de olabilir. Birçok kamu işlerimizi, banka işlerimizi, fatura işlerimizi internetten halletme imkânına sahibiz. Yalnızca bir tek belge almak için bir sürü kuyrukta bekleyerek zaman harcayacağımıza bu işlemlerimizi internetten online olarak halletmek daha cazip gelir. Hem uzunca vaktimizi almaz hem de bekleme sorunundan kurtulmuş oluruz. O halde şimdi bizlerde devletin kurumlarının internet uygulamalarından birkaç tanesine bir göz atalım.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

İlk olarak Sosyal Güvenlik Kurumundan başlayabiliriz. Bir kamu hizmeti olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulan SGK hizmet dökümü işlemleri, sigortalı olarak çalıştığınız dönem içerisinde yapmış olduğunuz hizmet bilgilerini barındıran bir belgedir. Üstelik bahsi geçen bu Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü işlemlerinizi artık web sitesi üzerinden yapabilmeniz ve bu konu hakkında bilgi alabilmeniz mümkündür.

Sanal ortam üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü belgesi elde edilmesini sağlayan internet sitesi ise e-Devlet sistemidir. Şimdi sizlere biraz bu sistemden bahsedelim. Bu sistem sizin işlerinizi kolaylaştırmak için açılan bir online sistemdir. İçinde birçok kamu işlemlerini bulundurur. Sağlıktan tutun finansal işlemlere kadar tüm bu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sisteme giriş yapmanız için bir e-Devler şifresi temin etmeniz gerekir. Bunun içinde en yakınınızdaki bir PTT’ye başvurabilirsiniz. Bu PTT den e-Devlet şifresi almak için öncelikle T.C. kimliğinizi de yanınızda bulundurmanız gerekir. Sonrasında 2 TL ücret karşılığında bir zarf alırsınız. İçerisinde yer alan şifre ile birde T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaparsınız. Sonra şahsınıza özel bu şifreyi değiştirebilirsiniz.

Böylelikle sisteme girişinizi sağlamış olursunuz. Aynı zamanda da Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü bilgilerine de ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak www.turkıye.gov.tr web adresine girişinizi gerçekleştiriniz. Buradan karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında bulunan ‘E-Hizmetler’ başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz. Daha sonra ise yeni açılan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz. İşleminizin daha kısa sürmesini istiyor iseniz bu harflerden ‘S’ harfini seçmekte faydalı olursunuz. Burada açılacak seçeneklerden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ seçeneğine geliniz. Daha sonra buradan ‘’4A Hizmetler’’ ‘’4B Hizmetler’’ ‘’4C Hizmetler’’ şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız. Son olarak ise e-Devlet şifrenizi ve T.C. kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız. SGK hizmet dökümü, sigorta bilgilerinin tümünü vatandaşlara sunduğu için sigorta açılış tarihinden itibaren kolay bir şekilde sorgulama yapılarak bilgi sağlanabilir.

Tüm sigortalı süreç içerisinde vatandaşların ne zaman işe giriş yaptığı ne zaman işten çıktığı ya da hangi ay kaç gün çalıştığı hizmet dökümü üzerinden öğrenebilir. SSK sorgulama yaparak SSK hizmet dökümü üzerinden öğrenilecek olan tüm bu bilgiler tüm sigortalı vatandaşlar için geçerlidir. Bu bakımdan gerek resmi işlemlerde gerekse de sigorta hakkında merak ettiğiniz noktalarda sizlerde SSK hizmet dökümü alabilir ve de tüm bu belirtilenler dâhilinde bilgi sağlayabilirsiniz.

SSK hizmet dökümü yapacak olan vatandaşların SSK sorgulama kapsamında bilgi almak isteyen vatandaşların e-Devlet kapısını kullanması gerekir. Tüm Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinin e-Devlet kapısı üzerinden kullanarak sisteme erişim sağlaması gerekir. Sisteme erişim sağladıktan sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında yer alan hizmetlerden uygun olanının seçilmesi ile birlikte gerek SSK sorgulama gerekse diğer sigorta hizmetlerinden yararlanabilecek ve işlem yapılabilecektir. Bu konu için vatandaşlar kolay bir şekilde işlem yapabilmektedirler. Bu konu için vatandaşların kolay bir ara yüze sahip olan e-Devlet sistemi kapısı üzerinden bilgi alınması oldukça kolay oldukça pratik ve de basittir.