Gündem SGK Sorgulama ve SSK Prim Borç Sorgulama İşlemleri İle SSK Hizmet Dökümü Alma

SGK Sorgulama ve SSK Prim Borç Sorgulama İşlemleri İle SSK Hizmet Dökümü Alma

04.07.2015 - 16:02 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama işlemleriyle SSK prim gün sayınızı internet üzerinden hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK sorgulama işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK Sorgulama ve SSK Prim Borç Sorgulama İşlemleri İle SSK Hizmet Dökümü Alma

Sosyal Güvenlik Kurumu, geliştirmiş olduğu bir uygulama ile, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi daha pratik hale getirmeyi amaçlamıştır. Üstelik, SGK Hizmet Dökümü işlemlerinizi yapabilmeniz için, Sosyal Güvenlik Kurum, iki tane de farklı yöntem oluşturmuştur. Bu yöntemlerden biri, e-devlet kapısı sistemi yöntemi, diğeri ise ESGM yani şifresiz işleyen yöntemdir.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

e-devlet kapısı sistemini kullanarak SGK hizmet dökümünüzü yapabilmeniz için öncelikle, bir e-devlet şifresi temin etmeniz gerekmektedir. Fakat diğer yandan, ESGM sistemi üzerinden yapılabilen SGK hizmet dökümü işlemleriniz için ise her hangi bir şifre almanıza gerek duyulmamaktadır.

zaman, haberimize ilk önce, e-devlet şifresi ile yapılan SGK hizmet dökümünü anlatarak giriş yapalım; Bu durumda, SGK hizmet dökümü işlemlerinizi e-devlet şifrenizi kullanarak şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.

Burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Haberin Devamı

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

İşleminizin daha kısa sürmesi için bu harflerden "S"harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

Bir diğer yöntem olan ve E-SGM sistemi aracılığı ile yapılan SGK hizmet dökümü işlemlerinizi ise her hangi bir şifre kullanmadan şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-SGK"başlığı adı ile düzenlenmiş olan bölüme geliniz.

Burada bulunan "E-Hizmetler"başlığına geliniz.

Bu başlık altında bulunan "E-Hizmetler Uygulaması"seçeneğine tıklayınız.

Tamamlanan bu işlemin ardından "E-Hizmetler Giriş Ekranı"açılacaktır.

Burada bulunan iki seçenek arasından eğer Türkiye vatandaşıysanız "T.C"seçeneğini işaretleyiniz.

Daha sonra, "T.C Kimlik Numarası" "İl" "Doğum Yılı""Cilt Numarası"ve "Güvenlik Kodu"bölümlerinin bulunduğu sayfaya geleceksiniz. Bu bölümleri doldurunuz.

Haberin Devamı

Devamında, "Bilgileri Sorgula"seçeneğine tıklayınız.

Son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapınız.

SGK Sorgulamanedir ve SGK Sorgulama işlemleri nasıl yapılabilir?

SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için iki farklı yöntem geliştirilmiştir. Bu iki yöntemden ilki e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılabilen SGK sorgulaması işlemleridir. İkincisi ise, E-SGM sayfası aracılığı ile yapılan SGK sorgulama işlemidir.

e-devlet kapısı sistemi aracılığı ile yapılabilen SGK sorgulama işlemleri;

SGK sorgulaması için öncelikle internetten www.turkiye.gov.trsitesine giriniz.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

E-SGM uygulaması aracılığı ile yapılabilen SGK sorgulama işlemleri;

Haberin Devamı

SGK sorgulama işlemleri için geliştirilmiş olunan E-SGM uygulaması, bir süreliğine, e-devlet kapısı sistemi üzerinden hizmet sunmaktadır. Bu nedenle, SGK sorgulama işlemlerinizi, yukarıda anlatmış olduğumuz gibi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

SSK Sorgulamanedir ve SSK Sorgulama işlemleri nasıl yapılabilir?

SGK sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek için geliştirilen ve kullanılan yöntemler SSK-4A (Sosyal Sigortalar Kurumu) için de geçerlidir. Bahsedildiği üzere, SSK sorgulama işlemleri için de iki farklı yöntem geliştirilmiş durumdadır. Yöntemlerden ilki e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılabilen SSK sorgulaması işlemleridir. İkincisi de,E-SGM uygulaması aracılığı ile yapılabilen SSK sorgulama işlemleridir.

e-devlet kapısı sistemi aracılığı ile yapılabilen SSK sorgulama işlemleri şu şekildedir;

e-devlet kapısı sistemi aracılığı ile, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK sorgulaması, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması ile aynı şekildedir.

Haberin Devamı

Burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.

E-SGM uygulaması aracılığı ile yapılabilen SGK sorgulama işlemleri;

E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulaması yapma işlemi de tıpkı E-SGM uygulaması üzerinden SGK sorgulaması yapma işlemi gibidir. Yine aynı şekilde e-devlet şifresine gerek duyulmaksızın SSK sorgulama işleminizi yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi yapabilmeniz mümkündür.