Gündem Sibirya kışı teslim aldı

Sibirya kışı teslim aldı

14.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin batısı ve doğusu Sibirya soğuklarının etkisi altında. Pek çok köye ulaşılamıyor, yollar kapalı. Karakışta yakılan sobalar ise yine can aldı; Bandırma’da anne ile oğlu, Şarkışla’da ise genç bir öğretmen sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Sibirya kışı teslim aldı

Kar ve fırtına yurdun batısı ile güneyinde etkisini sürdürdü. Antalya’da saatteki hızı 155 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle yüzlerce ağaç devrildi, dev dalgalar yollara taştı. Kente 14 saati aşkın süreyle elektrik verilemezken, Kumluca’daki seraları su bastı, Döşemealtı ilçesinde de bir caminin minaresine isabet eden yıldırım yangına neden oldu. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir anne oğul ile Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir öğretmen sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi.
- Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Meryem Oruç (29) ve oğlu Hüseyin (4) sobadan sızan gazla hayatını kaybetti.
- Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde yolcu otobüsü devrildi. Kazada Sabriye Ozan hayatını kaybederken, dördü ağır 20 kişi de yaralandı. Sultandağı ilçesi yakınlarında Hatay-İzmir seferini yapan bir yolcu otobüsü devrildi, 21 kişi yaralandı.
8 kişiyi AFAD kurtardı
- Bursa’nın İnegöl ilçesinde üzerine biriken kar nedeniyle çöken odunluk çatısının altında kalan Fatma Demircan (78) ağır yaralandı.
- Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Oluktaş köyünde Umut Çınar (30) adlı öğretmen sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.
- Şırnak’taki Küpeli ile Çırav Dağı arasında bulunan Güleşli Köyü’nde mahsur kalan köylülerin imdadına Özel İdare ekipleri yetişti. Beş kişinin yaşadığı köyün yolu açıldıktan sonra köylüler hayvanları için yem, kendileri için de gıda maddesi alarak ihtiyaçlarını giderdi.
- Isparta-Burdur dağ yolunda mahsur kalan sekiz kişiyi AFAD ekipleri kurtardı. Ekipler, bir kişinin de Gelincik köyünden hasta nakil aracına ulaşmasını sağladı.

Haberin Devamı

Kar kalınlığı 3.20 metre
- Mersin’in Anamur ilçesi açıklarında demirli Bolivya bandıralı “Sea Bird” adlı kuru yük gemisi sürüklenerek Cerenler mevkii sahilinde karaya oturdu.
- Çorum’un Oğuzlar ilçesinde görevli doktor, hemşire, öğretmenler ve halk eğitim merkezi idarecilerini taşıyan servis aracının devrilmesi sonucu 14 kişi yaralandı.
- Uludağ’da kar kalınlığı 3,20 metreye yaklaştı. Kent merkezinden Uludağ’a çıkan yolda heyelan meydana gelmesi sebebiyle Uludağ yolu ulaşıma bir süre kapalı kaldı.
- Bolu’da 134 köy yolu kapandı.
- Balıkesir’de 143 mahallenin yolu kapandı, 82 mahalleye ise elektrik verilemedi.
- Mersin’in Erdemli ilçesindeki Tozlu ve Aydınlar göletlerinin yüzeyleri, aşırı soğuk nedeniyle dondu.
- Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki kuvvetli rüzgâr nedeniyle, bazı otel ve günübirlik tesislerin çatıları, ahşap evler ve zeytin ağaçları zarar gördü.

Haberin Devamı

Daha da soğuk olacak

Doğu Akdeniz’de bugün öğle saatlerine kadar fırtınanın devam edeceği uyarısı yapılırken, Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu bölgesinde de en düşük hava sıcaklığı -18 dereceyle Ağrı’da kaydedildi. Buna göre, Kars ve Muş’ta -16, Ardahan ve Bitlis’te -15, Hakkâri ve Erzincan’da -13, Iğdır’da -10, Van ve Erzurum’da -9 derece olarak bildirildi.

Taşan dereye kapılıp öldü

l Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde sağanakla birlikte dağ eteklerinden inen sularla kabaran dere taştı. Dere yakınındaki arazisini kontrol etmek akşam yola çıkan 63 yaşındaki Ali Kaplan, taşkın sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Eve dönmemesi üzerine yakınlarının aradığı Aslan’ın cesedi dün sabah saatlerinde bulundu, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
l Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir iş yerinde 60 yaşındaki kişi ölmüş halde bulundu. İlk incelemede “donarak öldüğü” ihtimali üzerinde durulan kişinin cesedi otopsiye gönderildi. Irlamaz Mahallesinde faaliyetine ara vermiş iş yerinin binasını kontrole gelen sahipleri, binada tanımadıkları bir kişinin cesedini buldu. Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Okyay’ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

Yollar yine kapandı

- Afyonkarahisar’dan Antalya yönüne giden araçlara yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmezken, Ankara karayolu İscehisar İlçesi Çalışlar mevkiinde, Denizli karayolu Dinar İlçesi’nde, Antalya karayolu ise Sandıklı İlçesi Pazarağaç rampası ile Damlalı Boğazı’nda ulaşıma kapandı.
* Kütahya-İstanbul karayolu, Kütahya yönünden gelen bir TIR’ın kayarak devrilmesi nedeniyle ulaşıma kapandı.
- Denizli’den Ankara ve İstanbul’a hareket eden yolcu otobüsleri normalde üç saatte geçilebilecek Denizli-Afyonkarahisar arasındaki yolu 13 saatte geçebildi.
* Balıkesir’i Kütahya’ya bağlayan Dursunbey-Tavşanlı karayolu kapandı.

Yazarlar