Teknoloji Siemens, 1 milyon dolar destek alan projeye ortak oldu

Siemens, 1 milyon dolar destek alan projeye ortak oldu

18.03.2017 - 09:58 | Son Güncellenme:

Elektrikli otomobil prototipiyle kısa sürede 1 milyon doların üzerinde destek almayı başaran İsveç merkezli Uniti, Siemens ile seri üretim geçecek.

Siemens, 1 milyon dolar destek alan projeye ortak oldu

Elektrik enerjisinin yanı sıra otomobillerinde otonom sürüş teknolojisini de kullanıcılarla buluşturmak isteyen Uniti ekibi, teknoljisini bundan böyle Siemens ile geliştirecek. Uniti adlı aracı toplamda 22 bin dolarlık fiyatla kullanıcılarla buluşturmak isteyen ekip, seri üretimin otonom sürüş teknolojisiyle ortak yapılacağı tesisi ve teknolojiyi Siemens ile birlikte geliştiricek. Ekip, prototipten üretime kadar olan olan süreci iki yıl içerisinde tamamlamayı planlıyor. İlk teslimatlar ise 2019'da yapılacak.

Haberin Devamı


Üretim tesisinin yılda 50 bin otomobil üretebilecek seviyede olduğunu belirten Uniti CEO’su Lewis Horne; "Siemens ile gerçekleştirdiğimi ortaklık bizim uzun dönem planlarımız için çok önemli. Artık gerçekten etkileyici bir otomobil üretmek için bir şansımız var. Robotlar tarafından sürdürülecek olan üretim bandı sürecimiz günde 22 saat devam edecek.” dedi.

Yazarlar