Gündem Şifre ile SGK Hizmet Dökümü Ve SSK Prim Borç Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Şifre ile SGK Hizmet Dökümü Ve SSK Prim Borç Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

01.08.2015 - 16:35 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparakhızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Tek bir şifre ile tüm SSK giriş bilgilerine internet üzerinden ulaşabilmek mümkün! SGK sorgulama işlemini yapabilmek ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Şifre ile SGK Hizmet Dökümü Ve SSK Prim Borç Sorgulama Nasıl Yapılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlayarak, sigorta işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak gerçekleştirebilme imkanına sahip oluyor. Son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan modern internet teknolojisi ile son derece pratik ve kolay bir şekilde kamu hizmetlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türkiye’de kamu kurumları arasında internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının başında yer buluyor olması nedeni ile son dönemlerde oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Sigorta mükelleflerinin, sigorta işlemlerinde oldukça önemli avantajlardan yararlanabilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulamaları sayesinde artık kurum binalarındaki yoğunluk en aza indirgeniyor ve kurum içi işlerliğinde çok daha seri bir hale gelmesi sağlanabiliyor. Bu sebep ile de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından modern çağında hızla gelişen internet teknolojisi vatandaşa sunulan hizmetlerde en aktif şekilde kullanılıyor. Vatandaş, artık internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak, sigorta işlemlerini günün her saatinde son derece pratik bir şekilde mesai saati koşulu olmadan gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital teknoloji ile birlikte yaşamın her alanına giren internet teknolojisinin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından en aktif şekilde kullanılıyor olması sayesinde sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasında gerçekleştirdiği bakım çalışmaları sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini internetten öğrenebilmelerine olanak sağlayan online SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapamayacakları manasına gelmiyor. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde sanal bir devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olabiliyor. E-SGM uygulamasında sigorta mükellefleri çok kısa bir süre içerisinde yeniden güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki E-SGM uygulamasını yeniden hizmete ne zaman sokacağına ilişkin olarak net bir bilgi bulunmuyor. SSK sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde internet üzerinden yapabilme imkanına sahip olunması, sigorta mükelleflerinin 7 gün 24 saat istedikleri zaman sigorta bilgilerini görüntüleyebilmelerine yardımcı oluyor. Vatandaşın en güncel sigorta bilgilerini kesinlikle vakit kaybı yaşamak zorunda kalmadan, internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilmesine olanak sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması ve e-Devlet sistemindeki SGK uygulama ekranları vatandaşlar tarafından en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabilme imkanı bulunuyor. Vatandaşın güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurum binalarına giderek uzun saatler sürebilecek işlem yoğunluğu ve trafiği ile boğuşmak zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmeleri sağlanabiliyor. Dijital platform üzerindeki tüm kamu online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirmeyi amaçlayan e-Devlet portalı üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak SGK sorgulama işlemlerini internet kolaylığında yapabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin herhangi bir PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi almaları veya ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme fırsatlarından yararlanabiliyor. E-Devlet sistemine giriş işlemlerinde genel olarak tercih edilen e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinden kolay bir şekilde sigorta sorgulamalarını yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmet sayfasındaki alfabetik sıralamalı olan kamu kurumları listesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerine ulaşabiliyor. Sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak kendi sigorta koluna göre e-Devlet sistemindeki SGK 4A, 4B ve 4C sigorta sistemi seçeneklerinden hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak, güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. E-Devlet SSK sorgulama işlemi ile sigorta mükellefleri oldukça pratik ve kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarına erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.