Sigorta ‘Hedefimiz yüzde 100 sigortalılık sağlamak’

‘Hedefimiz yüzde 100 sigortalılık sağlamak’

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 24. yıl dönümünde Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı (ZDS) konut sayısı 12 milyona yaklaştı.

‘Hedefimiz yüzde 100 sigortalılık sağlamak’

Depremden bir yıl sonra kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), kapsamdaki konutların yüzde 59’unu Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem güvencesine aldı. DASK Koordinatörü Erdal Turgut, “17 Ağustos Marmara Depremi ve sonrasındaki süreç, o günleri yaşayan bizlerin hafızalarından asla silinmeyecek. Kayıplarımızın acısını hala en derinde hissederken, aradan geçen 24 yıl sonra Kahramanmaraş depremleri ile tekrar büyük bir acı yaşadık. Bununla birlikte maddi hasarları ülke ekonomisine yük olmadan yönetmekte artık daha deneyimliyiz. Hedefimiz, ülkemizdeki tüm ev sahiplerinin DASK güvencesine girmesini sağlamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Deprem sonrası yaşanan acı tecrübeler, sigortalı olma eğilimini etkileyerek sigortalılık oranlarında bir artışa neden oluyor. Yaşanan Kahramanmaraş Depremleri sonrası da benzer bir artış ile karşılaşıldı ve depremin ardından ilk bir ay içinde, iller bazında günlük poliçe üretiminde yüzde 112 oranında artış yaşandı.

Turgut, DASK’ın depremlerden sonra yaptığı ödemelerin Zorunlu Deprem Sigortası’na güveni artırdığını vurgulayarak, “DASK olarak yüzde 100 sigortalılık hedefimizi gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.