Sigorta ‘Sigortalı kentsel dönüşüm’ hız katar

‘Sigortalı kentsel dönüşüm’ hız katar

19.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşüm sırasında oluşan soru işaretlerini ‘sigortalı kentsel dönüşüm’ün tamamen ortadan kaldırıp sürece hız vereceği belirtiliyor.

‘Sigortalı kentsel dönüşüm’ hız katar

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ve MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, “sigortalı kentsel dönüşüm”ün, kentsel dönüşüm sırasında oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırıp sürece hız vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

MHR GYO Genel Müdürü Kaçmaz, sigorta şirketlerinin desteğiyle beraber özellikle kentsel dönüşüm alanında iddialı olmak istediklerini belirterek, “Bir sigorta şirketi iştiraki olan GYO olarak burada sigortanın gücünü arkamızda hissettiğimizden sigorta ve finans şirketleri ile birlikte bu alanın içinde olacağız. Kentsel dönüşümün hızlanması için kamunun yeni düzenlemelerle destek vermesi gerekiyor. Bakanlığın kentsel dönüşümün önünü açacak düzenleme çalışmalarını da olumlu buluyoruz. Çünkü kamunun desteği ile dönüşüm daha çok hızlanacak. Maher Grup bünyesinde faaliyet gösteren MHR GYO’nun halka arz çalışmaları son aşamaya geldi. Halka arz çalışmalarında son aşama olan izahnamenin SPK onay aşamasında olan şirket sonbaharın başında halka arzın tamamlanmasını bekliyor. Borsa’da işlem gören sigorta şirketi iştiraki ilk GYO olacak olan MHR GYO’nun ana ortakları Quick Sigorta ve Corpus Sigorta” dedi.

Haberin Devamı

‘Büyük güven kaynağı’

Kentsel dönüşümde uygulama sırasında sigortanın devreye girmesinin büyük bir güven kaynağı olacağına dikkat çeken Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Yaşar ise, “Konut riskli bir yatırım alanı. Bir tüketicinin bir inşaat firmasını seçmesi, o projeyi incelemesi; onun mali, hukuki değerlendirmesini yapabilmesi gibi birçok argümanı değerlendirip karar verebilmesi çok zor. Halbuki bir ‘bina tamamlama sigortası’ sahibi olduğunda, alıcı gidecek sigorta şirketine ‘Ben bu projeden yer almak istiyorum, bana bina tamamlama sigortanı getir’ diyecek. Bina tamamlama sigortası varsa sigorta şirketi o projeyi her yönüyle denetleyecek” diye konuştu.