Gündem Şırnak, Nusaybin ve Dağlıca’da 4 şehit

Şırnak, Nusaybin ve Dağlıca’da 4 şehit

13.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarda dün Şırnak’ta Uzman Çavuş Cihangir Can, Dağlıca’da Piyade Üsteğmen Onur İlkhan ve Nusaybin’de Kadir Demiryürek ile Tevfik Gençleşen şehit düştü

Şırnak, Nusaybin ve Dağlıca’da 4 şehit

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürerken dün Şırnak merkezde 1, Mardin Nusaybin’de 2 ve Hakkari Dağlıca’da 1 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı. Çıkan çatışmalarda da 30 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Şırnak’ta Cumhuriyet Mahallesi’nde dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada dört asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş Cihangir Can (27), müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı üç askerin tedavisi ise devam ediyor.

Şırnak, Nusaybin ve Dağlıca’da 4 şehit

Eşi 6 aylık hamile

Şehit Can’ın (27) Mersin’deki evine acı haber ulaştı. Fenalaşan anne Ümmü Can “Yavrum ben sırtımı kime dayayacağım” diyerek ağıt yaktı. Babasını yaklaşık 10 yıl önce kaybeden şehidin, geçen yıl evlendiği eşi Tuğba Can’ın 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Can ve eşinin, doğacak bebeğin ismini belirlediği sosyal medyada yaptıkları bir paylaşımda yer aldı. Paylaşımda, “Biz artık 3 kişiyiz. Eşim, ben, oğlum. Mehmet Tuğhan” yazısının yer aldığı görüldü.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı kentte devam eden operasyonlarda önceki gün 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği, 8 el yapımı patlayıcının imha edildiğini açıkladı. Operasyonda bugüne kadar 183 PKK’lı etkisiz hale getirilirken 468 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Hakkari Dağlıca’da ise tespit edilen PKK’lıların ateş altına alınması sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Üsteğmen Onur İlkhan şehit düştü. Bekar olan Üsteğmen İlkhan’ın şehit haberi Eskişehir’de oturan emekli babası Mehmet İlkhan’a ve annesi Semra İlkhan’a eve gelen subaylar tarafından verildi. 2 çocuklu İlkay ailesinin oturduğu evin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan bugün düzenlenecek törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Yaralıyı alırken patlama

Nusaybin’in Fırat Mahallesi’nde de dün akşam PKK’lıların bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada bir asker yaralandı. Yaralı arkadaşlarını almaya giden askerlerin eve girdiği sırada meydana gelen ikinci patlamada üç asker daha yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden Uzman Çavuş Kadir Demiryürek (29) ile Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen şehit düştü.

Haberin Devamı

18 aylık kızı yetim kaldı
Şehit Demiryürek’in Adana’daki evine açı haber ulaştı. Üç yılık uzman çavuş Demiryürek’in evli ve 18 aylık Lara isminde kız çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Gençleşen’in acı haberi ise Trabzon’daki evine ulaştı. Evli ve bir çocuk babası şehit Gençleşen’in daha önce Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görev yaptığı öğrenildi.

Öte yandan ilçede dün 8 PKK’lı teröristin öldürüldüğü, toplam 214 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Öldürülen PKK’lı okul müdürü çıktı

Yüksekova’da 30 Mart’ta öldürülen teröristin eski okul müdürü Ahmet Akdeniz olduğu ortaya çıktı. Hakkari Yüksekova’da 30 Mart’ta güvenlik güçleri Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenledikleri gece operasyonunda bir teröristi etkisiz hale getirdi.

PKK’nın şehir yapılanması olan YPS içinde ‘Kamuran Amed’ kod adını kullanan teröristin resmi kimliğine ulaşıldığında ise Yüksekova Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda 2015 yılına kadar müdürlük yapan Ahmet Akdeniz olduğu anlaşıldı. Akdeniz’in bölge halkının şikayetleri üzerine hakkında soruşturma açılıp terör örgütü PKK’ya üyelik, yardım ve yataklıktan görevden alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ödül bile almış
Yüksekova’da öğretmenlik yapan Akdeniz, 2010 yılında eğitimle ilgili yaptığı açıklamalar ve ‘Nilüfer çiçeği’ projesiyle medyada yer almıştı. Kendisinin öğretmensizliğin acısını çok çektiğini ve bundan dolayı öğrencilerinin de çekmesini istemediği şeklinde yaptığı açıklamalar basında yer almıştı. Akdeniz, 2012 yılında yaptığı çalışmalarla Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi (TKY) tarafından ödül almıştı.

Şırnak, Nusaybin ve Dağlıca’da 4 şehit

Duvardaki lambaya bomba tuzakladılar

Van’da terör örgütü PKK yandaşları tarafından okullara yönelik saldırılar önceki gece de devam etti. Dört gün içinde Kurubaş Mahallesi’ndeki Kinyas Kartal İlk ve Ortaokulu, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki Lütfiye Binnaz Saçlı İlk ve Ortaokulu, yine Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki Özgür Çoşkun Haydaroğlu İlk ve Orta Okulu’na zarar veren teröristler son olarak da Dumlupınar İlk ve Ortaoku’nun bahçesinde bulunan spor salonunu yaktı. Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan ve 5 yıl önce faliyete giren Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait 250 kişilik kapalı spor salonunun camını kırarak içeri giren PKK’lılar, seyirci koltuklarına benzin dökerek ateşe verdikten sonra kaçtı.

Haberin Devamı

Silopi’de 9 Nisan’da bir evde duvara asılı duran lambanının içine bombaatar tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edildi.
Tuzağın lambanın yakıldığında infilak edecek şekilde tasarlanmış olduğu anlaşıldı. Tuzak fark edilerek imha edildi.
Şırnak’ta AA ekibi, saldırılarında hedef gözetmeyen teröristlerce yakılan okul binası ile tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilen camiyi görüntüledi. Dicle Mahallesi’ndeki Sema Cıngıllıoğlu İlkokuluna geniş güvenlik önlemleri altında ulaşıldı. Okulun duvarlarına delikler açan teröristlerin buralardan güvenlik güçlerine ateş ettikleri, okul bahçesi ve binanın dört bir yanına el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri öğrenildi.

Bombalı araç bulundu

Öte yandan Mardin’in Yeşilli ilçesinde güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayıp kaçan minibüs sürücüsüaracı terk edip başka araçla kaçtı. Yapılan incelemede minibüste patlayıcı bulunduğu tespit edildi.

‘Gitarcı’ kaçamadı

10 Nisan gecesi iki farklı PKK’lı grubun Yüksekova’dan Şemdinli’ye doğru ilerlediğini fark eden güvenlik güçleri bölgeye acil olarak komando ve jandarma timleri gönderdi. Terörist grup, dar bir alanda sıkıştırıldı. Sızma girişiminde bulunan üç PKK’lı öldürüldü.

Ölenlerden birinin gitar kılıfı taşıdığı tespit edildi. Gitarın içine Zağros keskin nişancı tüfeğinin yerleştirildiği görüldü. PKK’lıların kendi aralarında “Gitarcı” dedikleri keskin nişancının kod adının ‘Zinar’ olduğu belirlendi. Bu teröristin, yanına iki koruma verilerek operasyon bölgesinden çıkarılmaya çalışıldığı anlaşıldı. Zinar ile birlikte ölü olarak ele geçirilen diğer teröristin ise kod adı “Baz” olan Zana Ararat olduğu saptandı. Bu teröristin de PKK’nın çok iyi Zağros keskin nişancı tüfeği kullanıcılarından olduğu dile getirildi. Gitarıyla birlikte öldürülen teröristin üzerinden çıkan bir krokide Yüksekova merkezde bir ev işaretliydi. Güvenlik kuvvetleri bu evde 39 Kalaşnikof tüfek ve 4 bine yakın mermi ele geçirdi. 11 Nisan sabahı ise 10 terörist daha vuruldu. Böylece 13 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Yazarlar