Geri Dön

Şişmanlatmayan pirinç pilavı tarifi

Şişmanlatmayan pirinç hayal gibi görünse de Amerikan Kimya Derneği çok ciddi bir basın toplantısı ile kalorisi azaltmış bu pirinç deneyini açıkladı. Hindistan cevizi yağı ve 30’dan fazla çeşit pirinçle yapılan bu araştırma 25 Mart günü yayınlandı. Biliyorsunuz bildiğimiz Pirinç yüksek oranda nişasta ve kalori içerir haliyle pirinç hiç bir diyette yer almaz. Şişmanlatmayan pirinç hayal gibi görünse de Amerikan Kimya Derneği çok ciddi bir basın toplantısı ile kalorisi azaltmış bu pirinç deneyini açıkladı. Pirincin hindistan cevizi yağı ile piştiğinde ve 12 saat buzdolabında bekletip tüketildiğinde pirinçteki kalorinin yüzde 60’a kadar azaldığını iddia ediyorlar. Yola çıkış Asyalıların pirinç yiyip yiyip kilo almaması mı bilemiyorum ama veriler bilimsel ve gerçek.

Şişmanlatmayan pirinç pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 fincan pirinç,
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
4 fincan su

Şişmanlatmayan Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Suyu kaynatın, içine yağı ekleyin ve pirinci ekleyip 25 dakika boyunca pişirin.

Pirinç şişip kabaracaktır. Pişen pirinci dolaba koyun ve 12 saat bekletin İşte şişmanlatmayan pirinç hazır.

Soğuk yemek istemiyorsanız ısıtabilirsiniz bu dirençleşen nişastanın yapısını bozmuyor.

Yakında Türkçe açıklamasını daha net anladığım bir çeviri mutlaka çıkacaktır ama kaba taslak bu.

www.annekaz.com

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber