Siyaset 15 Temmuz’da güçlü bir duruş sergiledi

15 Temmuz’da güçlü bir duruş sergiledi

02.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’la ilgili “Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimine kadar sergilediği o güçlü duruşla da hatırlıyoruz. 15 Temmuz’da da güçlü bir duruşu olmuştu” dedi

15 Temmuz’da güçlü  bir duruş sergiledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün akşam muhtarla birlikte iftar yaptı. Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın yazdığı “Hanke’ye ağıt” şiirini okuyan Erdoğan şunları söyledi:
“Şırnak Şenova’da helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydın’ı Kayseri Komanda Tugay Komutanı olduğu dönemde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimine kadar sergilediği o güçlü duruşla da hatırlıyoruz. 15 Temmuz’da da güçlü bir duruşu olmuştu. Bir hafta önce Kato Dağı’nda İçişleri Bakanımız Sayın Soylu ile beraber orada kendisiyle telefonla görüşmüştüm. Orada ‘Cumhurbaşkanım bizim bu mücadelemiz sadece burası için değil buralarda zafere ulaştığımızda İstanbul’da zafere ulaşmış olacağız, Ankara’da da yurdumuzun dört bir yanında’ demişti. İşte bu kahramanlarla yürüyoruz. Hiç merak etme.”
‘Terörü destekliyorlar’
Erdoğan, terörle mücadele konusunda Avrupa’ya ve ABD’ye sert eleştiriler ve uyarılarda bulundu.
Teröre destek veren batı ülkeleri olduğunu belirten Erdoğan, “Bu örgütler yularlarını ellerinde tutan güçlerle deşifre olmuşlardır. Açık konuşuyorum eğer kendilerine verilen dış destek olmasa Türkiye, bölücü terör örgütünü de diğer terör örgütlerini de bu yıl sonuna kalmadan eylem yapamaz hale getirecek imkana, kabiliyete ve kararlılığa sahiptir. Elbette o destekler bir gün kesilecektir” dedi. Terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye iade edilmemesini de eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:
‘Her şey karşılıklı’
“Bu aramızdaki itimatı sarsar ve nitekim de sarsıyor. Kusura bakmayın bundan sonra herşey karşılıklı. Sizin yargınız mı var bizim de yargımız var. Hepimiz de biliyoruz ki terörle ilgili hususlar yargıdan önce siyasetin konusudur. Buradan tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum. Terör örgütleriyle ilgili siyasetinizi, tavrınızı, tutumunuzu ey dünya lütfen gözden geçiriniz.
İşinize gelen terör örgütlerine arka çıkar silah ve para başta olmak üzere her türlü desteği verirseniz namlunun ucu size döndüğünde sesinizi duyacak kimseyi bulamazsınız bunu da böyle biliniz. Tüm dünyaya çok geç olmadan bu konuda ortak bir anlayış birliğine varılmasını teklif ediyoruz” dedi.

ABD’ye iftar tepkisi

Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde Amerika’da ırkçı bir terörist sadece Müslüman oldukları için iki kadına saldırmışlardır. Amerika bu olayın vehametini dikkat edin terörist olarak suçlamıyor bunu nefret suçu olarak azaltmaya çalışsa da bu bir terör saldırısıdır. Buna nasıl nefret suçu dersin ya böyle bir şey olabilir mi ey Amerika? Amerika’da bugüne kadar alışılmış bir gelenek vardı. Hemen hemen her Ramazan’da dışişleri bakanları oradaki Müslümanlara iftar verirlerdi. Fakat bu ramazanda ABD Dışişleri Bakanlığı bu iftarı iptal etti. Hani nerede, hani ayrımcılık yoktu? Hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz?” dedi.

‘Acıyı derinden yaşıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’taki helikopter kazasında 13 askerin şehit olmasına ilişkin olarak bir mesaj yayınladı:
“Bölgedeki operasyonları yöneten bir tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz.
Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazası sonucu şehit düşen 13 asker ile Diyarbakır’daki operasyonlarda şehit düşen üç askerin ailesine taziye telgrafı gönderdi.