Siyaset 3 yılda 2 bin 280 kişi dinlenmiş

3 yılda 2 bin 280 kişi dinlenmiş

26.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Başsavcısı Salihoğlu, ‘zaruri’ açıklamasında 3 yılda, ‘ilgili ve ilgisiz’ 2 binden fazla kişinin dinlendiğini ve bazı kayıtların ‘özel hayata’ girdiğini söyledi

3 yılda 2 bin 280 kişi dinlenmiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Selam Terör Örgütü” soruşturmasında 7 bin kişinin telefonunun dinlendiği iddialarına ilişkin, ilk tespitlere göre 2 bin 280 kişinin doğrudan ya da dolaylı dinlendiğini ve kayıt altına alındığını bildirdi.
Star ve Yeni Şafak gazetelerinin önceki gün manşetine taşıdığı iddialara göre savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen, “özel yetkili savcı” olarak görev yaptıkları dönemde “Selam Terör Örgütü” adıyla bir soruşturma başlatmış ve bu kapsamda mahkemelerden alınan izinlerle 7 binden fazla kişi dinlenmişti. Savcılar Özcan ve Çimen, yaptıkları açıklamada, iddiaları yalanlamıştı.

‘İlgisiz kişiler var’
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salioğlu ise dün ‘kamuoyunun aydınlatılması zaruretinin doğduğunu’ belirterek konuya dair bir açıklama yaptı. Salihoğlu’nun açıklaması şöyle:
“İncelemede herhangi bir silahlı terör eylemi ya da terör planlaması olmadığının görülmesine rağmen 3 yıldan fazla bir süredir birçok kişinin, telefonların dinlendiği ve fiziki takip yapıldığı anlaşılmıştır. İlk tespitlerde şüpheli olarakk telefonları dinlenen şahısların ve bunların irtibatlı olduğu kişilerin, soruşturmayla ilgisi bulunmayan birçok görüşme kayıtlarının dosyaya dâhil edildiği, doğrudan veya dolaylı olarak telefonları dinlenen ve kayıt altına alınan şahıs sayısının 2 bin 280 olduğu anlaşılmıştır. Bu sayının artacağı değerlendirilmektedir.”